Constanța: Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest preventiv

Constanța: Mircea Băsescu și Marian Căpățână rămân în arest preventiv

Magistrații Curții de Apel Constanța au decis joi menținerea arestului preventiv pentru Mircea Băsescu și Marian Căpățână, în urma judecării contestației depuse de aceștia cu privire la schimbarea măsurii de arest preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES ARHIVA

Pe 21 octombrie, magistrații Curții de Apel Constanța au respins contestațiile formulate de Mircea Băsescu și Marian Căpățână împotriva deciziei Tribunalului potrivit căreia probele administrate de procurori sunt legale și temeinice putând începe procesul, decizie luată de instanță după ce avocații celor doi au cerut restituirea dosarului la DNA pentru reluarea urmării penale.

Judecătorii au stabilit ca pe 14 noiembrie să înceapă judecata în acest proces.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influență, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În același dosar a fost deferit justiției și Marian Căpățână pentru complicitate la trafic de influență. Cei doi au fost arestați preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului București, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele președintelui recunoștea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpățână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză.

AGERPRES/(AS — autor: Nona Jalbă, editor: Cristian Anghelache)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…