Constanța: Nicușor Constantinescu, eliberat din arest preventiv și cercetat sub control judiciar

Constanța: Nicușor Constantinescu, eliberat din arest preventiv și cercetat sub control judiciar

Curtea de Apel a decis, vineri, eliberarea din arest preventiv a președintelui suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, acesta urmând să fie judecat sub control judiciar în dosarul Centrul Militar Zonal Constanța.

Pronunțarea Curții de Apel Constanța este definitivă.

Pronunțarea a fost dată după ce, în dimineața zilei, instanța a judecat cererea lui Nicușor Constantinescu de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, în dosarul Centrul Militar Zonal Constanța.

În sala de judecată s-au aflat membri ai familiei lui Nicușor Constantinescu, dar și colegi de serviciu de la Consiliul Județean.

Nicușor Constantinescu a contestat la Curtea de Apel Constanța decizia magistraților Tribunalului Constanța, din 2 decembrie, de respingere a solicitării privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

Președintele suspendat al CJ Constanța rămăsese în spatele gratiilor după ce, la sfârșitul lunii trecute, Curtea de Apel București a admis contestația acestuia față de măsura arestării preventive într-o altă cauză și a dispus cercetarea sub control judiciar.

Pe 7 noiembrie, magistrații Tribunalului Constanța au confirmat un al doilea mandat de arestare preventivă în lipsă emis pe numele lui Nicușor Constantinescu, la o zi după ce judecătorii Tribunalului București au confirmat arestarea preventivă a acestuia într-un alt dosar.

La Constanța, Constantinescu este cercetat pentru abuz în serviciu sub formă continuată într-un dosar privind Centrul Militar Zonal.

La București, acesta este cercetat în trei dosare, în unul dintre ele fiind trimis în judecată pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite și 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase necuvenite.

Nicușor Constantinescu a venit pe 6 noiembrie la București, din Turcia, după ce fusese reținut de Poliția din Istanbul.

Președintele suspendat al CJ Constanța s-a aflat pentru mai mult timp în SUA, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale. Pe numele său au fost emise două mandate de arestare preventivă de către instanțele din România, deoarece nu s-a mai întors în țară la data stabilită de procurorii DNA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”