Cornel Penescu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru mituirea unor arbitri

Cornel Penescu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru mituirea unor arbitri

Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finanțator al FC Argeș, a fost condamnat, miercuri, definitiv de Curtea de Apel Ploiești într-un dosar privind mituirea unor arbitri la cinci ani de închisoare, instanța majorând cu un an, la apel, pedeapsa dată inițial de Tribunalul Prahova.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Ploiești a admis apelurile declarate de procurorii DNA, dar și de inculpații Cornel Penescu, Florian Punea și Marcel Savaniu împotriva sentinței pronunțată de Tribunalul Prahova în octombrie 2013.

Astfel, magistrații au descontopit pedeapsa de patru ani de închisoare aplicată inițial lui Penescu în pedepsele componente și, în baza unei prevederi legale, i-au mai aplicat acestuia o pedeapsă de cinci ani de închisoare și trei ani de interzicere a drepturilor.

Totodată, instanța a contopit pedepsele, astfel că Penescu o va executa pe cea mai grea, respectiv pe cea de cinci ani de detenție și trei ani de interzicere a drepturilor.

De asemenea, instanța a stabilit pedepse majorate și pentru fostul director general al societății PIC, Liviu Făcăleață, și Gheorghe Constantin, fostul președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal, care primiseră inițial câte trei ani de închisoare cu executare.

În urma deciziei definitive a Curții de Apel Ploiești, cei doi vor executa tot câte cinci ani de închisoare și trei ani de interzicere a drepturilor. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...