Cristiana Pașca Palmer, vot favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Cristiana Pașca Palmer, vot favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Comisiile reunite de specialitate din Camera Deputaților și Senat au acordat, luni, aviz favorabil pentru ministrul propus al Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer. Membrii Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților și ai Comisiei pentru mediu din Senat, prezenți la audierile pentru noul ministru din Cabinetul Cioloș au votat în favoarea sa 26 de parlamentari, iar unul s-a abținut.

'Este important să continuăm tot ceea ce s-a început la minister. Partea de mediu este destul de succint prezentată în programul de guvernare, pentru că acesta este un guvern atipic. Programul nu a fost construit pe o platformă ideologică și de aceea este scurt. În umătoarele zile vom lucra pe el și vom veni în fața dumneavoastră cu completări. Îmi doresc o colaborare apropiată cu comisia de specialitate. Pot să vă asigur că unul dintre lucrurile pe care mi le doresc este ca mediul să crească atât în partea guvernamentală, cât și în cea a populației ca importanță, să nu mai fie Cenușăreasa. De ce România este ultima în materie de mediu, este o întrebare pe care vreau să v-o adresez dumneavoastră, care ați fost la guvernare până acum. Sunt multe probleme specifice și aș dori să-mi acordați un răgaz să discut și cu specialiști', a afirmat, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate, ministrul propus al Mediului, Apelor și Pădurilor.

Cristiana Pașca Palmer a absolvit Facultatea de Științe Naturale din cadrul Universității București, în 1996. A urmat, apoi, un master de Știință, Sisteme Ecologice și Management al Capitalul Natural, în cadrul aceleiași universități (1996-1997).

Ministrul propus al Mediului și-a continuat studiile în străinătate, absolvind un master în Administrație Publică la Universitatea Harvard — Kennedy School of Government.

Cristiana Pașca Palmer este autoarea volumelor ''Romania Redux as viewed from Harvard'' și ''Caves Beyond Time''.

În prezent, Pașca Palmer este șef al unității de mediu din cadrul Comisiei Europene /CE/. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?