Curtea Supremă este aşteptată să dea o sentinţă în dosarul în care fostul judecător Toni Neacşu este acuzat de corupţie

Curtea Supremă este aşteptată să dea o sentinţă în dosarul în care fostul judecător Toni Neacşu este acuzat de corupţie

La ultimul termen al procesului, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut, ca fostul judecător să fie condamnat la închisoare, arătând că se poate dispune suspendarea executării pedepsei.

Potrivit rechizitoriului, în lunile iulie, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2012, Toni Neacşu ar fi încasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totală de 66.942 lei, reprezentând venituri din salarii şi asociate (din care diurnă de detaşare în sumă de 13.136,12 lei), aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu.

De asemenea, magistratul ar mai fi beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială şi asociate pe baza a 10 documente justificative falsificate de acesta (foi colective de prezenţă şi cereri pentru plata cheltuielilor de diurnă de detaşare).

În aceeaşi perioadă, şoferul său, Angel-Gabriel Roşca, ar fi primit încasat nejustificat suma de 7.668,09 lei care reprezenta drepturi salariale şi asociate (venitul brut şi contribuţiile sociale datorate de angajator) pentru cele 55 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu.

Pentru a putea obţine aceşti bani, Gabriel Roşca ar fi falsificat mai multe documente, respectiv 55 de file din condica de prezenţă şi 71 foi de parcurs ale autovehiculului din dotare.

Potrivit anchetatorilor, ca urmare a depunerii la compartimentele de specialitate a foilor de parcurs false, Angel-Gabriel Roşca ar fi adus Consiliului Superior al Magistraturii un prejudiciu în valoare de 5.985,18 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului folosit în interesul său şi al judecătorului Neacşu.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând ambelor persoane.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...