Curtea Supremă este aşteptată să dea o sentinţă în dosarul în care fostul judecător Toni Neacşu este acuzat de corupţie

La ultimul termen al procesului, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut, ca fostul judecător să fie condamnat la închisoare, arătând că se poate dispune suspendarea executării pedepsei.

Potrivit rechizitoriului, în lunile iulie, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2012, Toni Neacşu ar fi încasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totală de 66.942 lei, reprezentând venituri din salarii şi asociate (din care diurnă de detaşare în sumă de 13.136,12 lei), aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu.

De asemenea, magistratul ar mai fi beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială şi asociate pe baza a 10 documente justificative falsificate de acesta (foi colective de prezenţă şi cereri pentru plata cheltuielilor de diurnă de detaşare).

În aceeaşi perioadă, şoferul său, Angel-Gabriel Roşca, ar fi primit încasat nejustificat suma de  7.668,09 lei care reprezenta drepturi salariale şi asociate (venitul brut şi contribuţiile sociale datorate de angajator) pentru cele 55 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu. 

Pentru a putea obţine aceşti bani, Gabriel Roşca ar fi falsificat mai multe documente, respectiv 55 de file din condica de prezenţă şi 71 foi de parcurs ale autovehiculului din dotare. 

Potrivit anchetatorilor, ca urmare a depunerii la compartimentele de specialitate a foilor de parcurs false, Angel-Gabriel Roşca ar fi adus Consiliului Superior al Magistraturii un prejudiciu în valoare de 5.985,18 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului folosit în interesul său şi al judecătorului Neacşu.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând ambelor persoane. 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

5 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze