Dâmboviţa: Şapte turişti rămaşi blocaţi cu două autoturisme în Masivul Bucegi, salvaţi de jandarmi

Dâmboviţa: Şapte turişti rămaşi blocaţi cu două autoturisme în Masivul Bucegi, salvaţi de jandarmi

Şapte turişti, între care doi din Republica Moldova, au rămas blocaţi cu două autoturisme, duminică, în Masivul Bucegi, pe un drum spre localitatea Moroeni, judeţul Dâmboviţa, aceştia fiind ajutaţi de către jandarmi să ajungă la destinaţie în siguranţă.

Dâmboviţa: Şapte turişti rămaşi blocaţi cu două autoturisme în Masivul Bucegi, salvaţi de jandarmi (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Jandarmeriei Dâmboviţa, jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au fost solicitaţi să intervină, duminică, în sprijinul a şapte turişti care au rămas blocaţi în Masivul Bucegi, în zona Zănoaga - Table.

Cei şapte, între care doi turişti din Republica Moldova, au urcat cu două autoturisme pe drumul judeţean 714, către localitatea Moroeni, însă au rămas blocaţi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, maşinile nefiind echipate corespunzător.

Jandarmii montani i-au ajutat pe turişti să iasă de pe drumul unde rămăseseră blocaţi, apoi i-au însoţit până la Moroeni.

Potrivit Consiliului Judeţean Dâmboviţa, circulaţia pe mai multe drumuri din din zona montană a judeţului se desfăşoară cu restricţii în această perioadă. Astfel, sectorul de drum DJ 713 de la DN 71 - Cabana Cuibul Dorului - Şaua Dichiului - Cabana Piatra Arsă este închis circulaţiei.

Accesul în Platoul Padina se face pe traseul DJ 714 Glod - Sanatoriul Moroeni - Peştera, numai cu autovehicule echipate corespunzător drumurilor montane.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...