Darius Vâlcov nu a recunoscut traficul de influenţă, nu a recunoscut nimic, spune avocata senatorului

Darius Vâlcov nu a recunoscut traficul de influenţă, nu a recunoscut nimic, spune avocata senatorului

 La iesirea din sala unde se judeca cererea de arestare a lui Darius Valcov, avocata acestuia, Lucia Furtuna, a declarat ca Valcov nu a recunoscut infractiunea de trafic de influenta, "nu a recunoscut nimic".

Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa decida, joi, daca Darius Valcov va primi mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

"Noi, apararea am spus ca nu exista un singur lucru care sa aduca suspiciunea ca s-ar fi savarsit o astfel de infractiune", a spus avocata. Inscrisurile prezentate de procurori nu dovedesc o astfel de infractiune, a insistat Furtuna.

Aceasta a respins si acuzatiile ca fostul ministru de Finante ar fi cerut sa fie distruse probe: "Nici denuntatorii nu au spus ca s-ar fi distrus ceva".

Darius Valcov i-ar fi cerut deputatului Daniel Ionut Barbulescu sa distruga o serie de probe dintr-un seif pe care i-l lasase spre pastrare, potrivit informatiilor din referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventiva a fostului ministru de Finante, citate de Agerpres.

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost retinut miercuri pentru 24 de ore de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, pe vremea cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri.

Senatul a aprobat miercuri dupa-amiaza cererea procurilor anti-coruptie de retinere si arestare preventiva a lui Darius Valcov. Imediat dupa votul din Senat, fostul ministru s-a prezentat la sediul DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...