Deputaţii au dezbătut pe articole legea privind Roşia Montană. Toate grupurile sunt pentru respingere

Deputaţii au dezbătut pe articole legea privind Roşia Montană. Toate grupurile sunt pentru respingere

Camera Deputaţilor a dezbătut, miercuri, pe articole proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Roşia Montană, care are propunere de respingere din partea comisiei speciale, reprezentanţii tuturor gurpurilor parlamentare exprimându-se împotriva acestui proiect.

Deputaţii au dezbătut pe articole legea privind Roşia Montană. Toate grupurile sunt pentru respingere (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Deputatul PSD Florin Iordache a afirmat că PSD votează împotriva acestui proiect, dar că este nevoie de o lege a minelor, de modificarea redevenţei, de reglementarea exploatării minereurilor auro-argentifere, a exploatării gazelor de şist. "Toate acestea trebuie făcute transparent, în Parlament", a spus Iordache.

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe , a declarat că PDL nu a susţinut niciodată acest proiect şi că au fost presiuni şi la PDL pentru a fi promovat. El a arătat că acest proiect este "un cartof fierbinte" care a fost trimis Parlamentului. "Ne bucurăm de înţelepciunea de care dau dovadă deputaţii să respingem acest proiect. Sper să iniţiem un proiect astfel încât resursele auro-argentifere să poată fi exploatate în condiţii ecologice", a spus deputatul PDL.

Şi deputaţii PNL s-au exprimat împotriva acestui proiect, considerând că "această afacere nu poate fi sprijinită printr-o lege".

Proiectul de lege care are raport de respingere din partea comisiei speciale a fost trecut pe ordinea de zi pe o poziţie mai în faţă pentru a fi discutat în şedinţa de miercuri, la propunerea liderului deputaţilor PSD, Marian Neacşu .

Votul final asupra proiectului va fi dat într-o şedinţă viitoare.

Proiectul de lege privind Roşia Montană a fost respins anterior şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Acest proiect elaborat de Guvern a suscitat în sesiunea trecută dezbateri aprinse şi a generat proteste de stradă. Comisia specială, condusă de senatorul PSD Marius Vâlcov, i-a audiat pe toţi cei implicaţi, inclusiv pe reprezentanţii societăţii civile, iar, în final, a dat un raport de respingere, după ce PNL a anunţat că nu-l susţine.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…