Deputatul Marko Attila poate fi arestat preventiv. Cererea de arestare preventivă a lui Cătălin Teodorescu, respinsă din lipsă de cvorum

Deputatul Marko Attila poate fi arestat preventiv. Cererea de arestare preventivă a lui Cătălin Teodorescu, respinsă din lipsă de cvorum

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat miercuri cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Marko Attila, cu 171 voturi "pentru" si 111 voturi "impotriva", informeaza B1TV. Votul a fost secret cu bile. Ministrul Justitiei a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Marko Attila-Gabor si Catalin Teodorescu, acuzati de abuz in serviciu in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

Ora 14:23 Plenul Camerei Deputatilor a votat cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a lui Catalin Teodorescu, fiind inregistrate 146 voturi "pentru" si 101 voturi "impotriva". In urma numararii votului s-a constatat ca nu s-a intrunit cvorumul necesar aprobarii solicitarii. Potrivit regulamentului, sunt necesare 147 de voturi pentru aprobare.  In sala au fost prezenti 292 deputati, insa doar 256 dintre ei si-au exprimat votul.

Situatia a creat o disputa in plenul Camerei.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, marti, cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Catalin Teodorescu (PDL), acuzat de DNA in dosarul sefei DIICOT Alina Bica, decizia fiind luata cu 14 voturi "pentru" si unul "impotriva". Cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu a intrunit numarul necesar de voturi, transmite Mediafax.
Cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi aprobata in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, a anuntat, marti, vicepresedintele Comisiei Ciprian Nica.

Nica a precizat ca voturile au fost 13 "pentru", doua "impotriva" si doua abtineri si pentru a fi aprobata aceasta cerere erau necesare 14 voturi "pentru", adica jumatate plus unu din numarul membrilor comisiei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

2 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

3 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

4 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…

5 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate