Deputatul Marko Attila poate fi arestat preventiv. Cererea de arestare preventivă a lui Cătălin Teodorescu, respinsă din lipsă de cvorum

Deputatul Marko Attila poate fi arestat preventiv. Cererea de arestare preventivă a lui Cătălin Teodorescu, respinsă din lipsă de cvorum

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat miercuri cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Marko Attila, cu 171 voturi "pentru" si 111 voturi "impotriva", informeaza B1TV. Votul a fost secret cu bile. Ministrul Justitiei a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Marko Attila-Gabor si Catalin Teodorescu, acuzati de abuz in serviciu in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

Ora 14:23 Plenul Camerei Deputatilor a votat cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a lui Catalin Teodorescu, fiind inregistrate 146 voturi "pentru" si 101 voturi "impotriva". In urma numararii votului s-a constatat ca nu s-a intrunit cvorumul necesar aprobarii solicitarii. Potrivit regulamentului, sunt necesare 147 de voturi pentru aprobare.  In sala au fost prezenti 292 deputati, insa doar 256 dintre ei si-au exprimat votul.

Situatia a creat o disputa in plenul Camerei.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, marti, cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Catalin Teodorescu (PDL), acuzat de DNA in dosarul sefei DIICOT Alina Bica, decizia fiind luata cu 14 voturi "pentru" si unul "impotriva". Cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu a intrunit numarul necesar de voturi, transmite Mediafax.
Cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi aprobata in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, a anuntat, marti, vicepresedintele Comisiei Ciprian Nica.

Nica a precizat ca voturile au fost 13 "pentru", doua "impotriva" si doua abtineri si pentru a fi aprobata aceasta cerere erau necesare 14 voturi "pentru", adica jumatate plus unu din numarul membrilor comisiei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…