Deşi pute a Ghiţă, arestarea administratorului Tehnologica Radion, Theodor Berna, poate produce un şoc pentru Blaga, Murgeanu, Oprescu şi Băsescu

Deşi pute a Ghiţă, arestarea administratorului Tehnologica Radion, Theodor Berna, poate produce un şoc pentru Blaga, Murgeanu, Oprescu şi Băsescu

Deşi Sebastian Ghiţă a vrut să dea un semnal că el este cel mai tare în fief-ul lui, la Ploieşti, şi televiziunea proprie, RTV, a fost prima care a anticipat reţinerea administratorului Tehnologica Radion, Theodor Berna, este greu de crezut că Ghiţă are vreo implicare. A avut însă informaţia la prima mână. Dovadă că la Ploieşti procurorii se mai uită şi cine se află în fruntea trebii. Dar asta are mai puţină importanţă în acest context. Pentru că, deşi s-a scris şi vorbit relativ consistent despre această firmă, puţină lume ştie că pe ea scrie direct Traian Băsescu. Iar, de-a lungul anilor, cei care s-au ocupat de propăşirea ei- a se înţelege câştigarea de licitaţii grase, de zeci şi sute de milioane de euro, numai cu statul,-au fost Răzvan Murgeanu, Vasile Blaga şi, mai nou, Sorin Oprescu. Acest lucru este atât de notoriu încât până şi un amărât de funcţionar de la Primăria Capitalei o poate confirma oricând. Depinde însă cât de grave sunt acuzaţiile şi ce înregistrări au făcut procurorii. Şi, mai ales, unde au ajuns deja acele înregistrări. Pentru că se vorbeşte de sume uriaşe de bani scoase cu sacoşa din bănci.

Ştirea banală sună aşa

Două persoane au fost reținute, luni, iar alte cinci au fost puse sub control judiciar, fiind cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de peste o sută de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești remis AGERPRES, opt persoane față de care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani au fost conduse, luni, la sediul Parchetului, două dintre acestea, respectiv Berna Theodor (foto), administrator la SC Tehnologica Radion SRL București și SC Teloxim Con SRL București, și Bujoreanu Florian, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL București, fiind reținute pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. 

SC Tehnologica Radion SRL este implicată în dosarul în care Mădălin Dumitru, directorul suspendat al Direcției generale infrastructură și servicii publice din cadrul Primăriei Capitalei, este cercetat de DNA pentru corupție.

Alte cinci persoane, de asemenea administratori de societăți comerciale, au fost puse sub control judiciar, acestea fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Conform sursei citate, cele opt persoane conduse la sediul Parchetului sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani constând în aceea că, în calitate de administratori ai mai multor societăți comerciale, au înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, în scopul ascunderii provenienței ilicite a acestora, sume care ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul estimat este în cuantum de 104.940.660 lei (23 milioane euro) rezultat din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală și de 353.089.030 lei (78,5 milioane euro) din săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, se mai arată în comunicatul Parchetului.  

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Așa o fi?