Director și consilier din Primăria Sectorului 1, arestați preventiv pentru luare de mită

Director și consilier din Primăria Sectorului 1, arestați preventiv pentru luare de mită

Un director și un consilier din cadrul Primăriei Sectorului 1, care au fost reținuți, joi, de procurorii DNA Ploiești, după ce au fost audiați într-un dosar de luare de mită, au fost arestați preventiv. Tribunalul Prahova a admis, vineri, propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților Mihai Răzvan Iordan, la data faptelor director al Direcției Inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1 București, în prezent consilier al primarului Sectorului 1, și Dan Toma, la data faptelor șef birou, ulterior director executiv adjunct în cadrul Direcției Inspecție a aceleiași instituții, funcție deținută și în prezent.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mihai Răzvan Iordan este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, iar Dan Toma a fost reținut pentru trei infracțiuni de luare de mită.

Procurorii susțin că, în perioada 2006 — 2010, Răzvan Iordan, în calitate de director al Direcției Inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1 și Dan Toma, șef birou în cadrul aceleiași direcții, au pretins și primit de la doi oameni de afaceri, în mai multe rânduri, sume de bani cuprinse între 15.000 euro și 70.000 euro.

Banii au fost ceruți, pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cei doi să dispună întocmirea și semnarea proceselor verbale de recepție a unor lucrări de construcție.

Concret, în cursul anului 2006, firma administrată de un om de afaceri a edificat o construcție compusă din parter și 3 etaje situată în sectorul 1 din municipiul București.

La terminarea lucrării era necesară întocmirea unui proces verbal de recepție a lucrării, recepție ce se efectua și semna, inclusiv de către un reprezentant al Primăriei Sectorului 1.

DNA arată că efectuarea recepției lucrării în prezența reprezentantului primăriei era o etapă absolut necesară intabulării și deschiderii rolului fiscal pentru imobilul edificat, fără de care vânzarea ulterioară nu era posibilă.

Din cadrul Primăriei Sectorului 1, responsabili pentru aceste activități erau Răzvan Iordan — director al Direcției Inspecție și Dan Toma — șef Birou recepții și regularizări taxe din cadrul Direcției Inspecție.

Aceștia au condiționat recepționarea lucrării, prin intermediul unui subordonat, de plata sumei de 30.000 euro.

După mai multe intervenții efectuate pentru reducerea cuantumului sumei pretinse, aceștia au acceptat ca suma plătită să fie în valoare de 15.000 euro.

Astfel, în cursul lunii august 2006, omul de afaceri a remis către Răzvan Iordan și Dan Toma, prin intermediari, suma de 15.000 euro.

În cursul anului 2008, Răzvan Iordan și Dan Toma au condiționat recepția lucrărilor executate la un imobil compus din parter și 7 etaje, situat în sectorul 1, de plată sumei de 70.000 euro.

Banii au fost plătiți de un reprezentant al antreprenorului, în aceeași modalitate, prin intermediari, funcționarilor primăriei, Răzvan Iordan și Dan Toma.

În cursul anului 2010, în contextul efectuării unor lucrări de construcții la un imobil compus din parter și 3 etaje, pentru recepția lucrărilor efectuate, Dan Toma, la acel moment director executiv adjunct în cadrul Direcției Inspecție, a pretins 15.000 euro de la administratorului firmei de construcții.

În perioada imediat următoare, omul de afaceri i-a remis lui Dan Toma suma de 15.000 euro, în scopul întocmirii și semnării procesului verbal de recepție a lucrării de construcție. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?