Directorul din CNCAN acuzat de luare de mită, arestat preventiv

Directorul din CNCAN acuzat de luare de mită, arestat preventiv

Viorel Gheorghe Radu, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzat de DNA de trei infracțiuni de luare de mită. Decizia de arestare a fost luată miercuri de Tribunalul București, însă nu este definitivă.

Potrivit DNA, în perioada 31 iulie — 1 septembrie 2015, în calitate de director al Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din CNCAN, Viorel Gheorghe Radu a pretins și primit de la un administrator de societate comercială, denunțător în cauză, sume de bani cuprinse între 2.500 lei și 3.000 lei, în contextul în care a condiționat urgentarea efectuării inspecțiilor în teren pentru emiterea a trei autorizații speciale, cu încălcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele și Tarifele pentru Autorizarea și Controlul Activităților Nucleare.

La data de 1 septembrie, Viorel Gheorghe Radu a primit de la denunțător, în același scop, suma de 2.500 lei, el fiind prins în flagrant de către procurori.

Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare reprezintă autoritatea națională în domeniul reglementării, autorizării și al controlului activităților nucleare din România, conform prevederilor Legii nr. 111/1996. Pentru emiterea unor asemenea autorizații trebuie depuse cereri împreună cu documentația aferentă, la registratura CNCAN, unde primesc număr de înregistrare.

Direcția condusă de Viorel Gheorghe Radu are în subordine Serviciul de inspecție pe teren, ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul țării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”