Dispozitiv artizanal exploziv, găsit într-o scară de bloc din Drobeta Turnu Severin. În zonă au ajuns ofiţeri SRI şi o echipă de la Brigada Antitero

Dispozitiv artizanal exploziv, găsit într-o scară de bloc din Drobeta Turnu Severin. În zonă au ajuns ofiţeri SRI şi o echipă de la Brigada Antitero

Un dispozitiv artizanal exploziv a fost descoperit, joi, într-o geantă lăsată într-o scară de bloc din municipiul Drobeta Turnu Severin, la faţa locului intervenind poliţişti, ofiţeri de la Serviciul Român de Informaţii, precum şi o echipă de la Craiova de la Brigada Antitero.

Dispozitiv artizanal exploziv, găsit într-o scară de bloc din Drobeta Turnu Severin (Imagine: Laszlo Raduly/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 19:10 Dispozitivul artizanal găsit într-un bloc, ridicat; conţinea praf de artificii

Dispozitivul artizanal descoperit într-o scară de bloc din Drobeta Turnu Severin a fost ridicat de o echipă de genişti a SRI, poliţiştii stabilind că acesta conţinea praf de artificii, care nu prezenta pericol de explozie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Geanta în care se afla dispozitivul artizanal a fost ridicată de specialişti după aproximativ trei ore de la sesizarea la 112.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că dispozitivul nu prezenta pericol de explozie.

"Dispozitivul a fost ridicat. S-a stabilit că este un conţinut de amestec pirotehnic folosit la confecţionarea artificiilor. S-a deschis dosar penal pentru deţinere de materiale pirotehnice fără drept", a declarat Lohon.

Un instalator care lucra pe scara unui bloc de pe strada Migdalului din apropierea Pădurii Crihala din Drobeta-Turnu-Severin a observat o geantă suspectă şi a sunat imediat la numărul de urgenţă 112.

Astfel, la faţa locului au ajuns agenţi de la Poliţia Judeţeană Mehedinţi, de la Serviciile de Investigaţii Criminale, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, jandarmi, dar şi ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii şi o ambulanţă.

În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că în geanta respectivă se afla un dispozitiv artizanal exploziv.

De asemenea, la blocul respectiv a ajuns o echipă de la Craiova de la Brigada Antitero, care a făcut verificări în zona adiacentă locului în care a fost găsit dispozitivul suspect.

Circulaţia rutieră şi pietonală în zonă a fost oprită pe parcursul cercetărilor, perimetrul fiind încercuit.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...