DNA: Fost deținut reținut pentru trafic de influență; a fost prins în flagrant cu 50.000 de euro

DNA: Fost deținut reținut pentru trafic de influență; a fost prins în flagrant cu 50.000 de euro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus reținerea lui Victor Șirgher, acuzat că în timp ce se afla încarcerat a pretins bani în schimbul unei presupuse influențe asupra unor judecători pentru a obține eliberarea din arest a unei persoane.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, el va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de influență și fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

"În august, în timp ce Victor Șirgher era încarcerat în Penitenciarul Rahova, a pretins de la un denunțător o sumă de bani, al cărei cuantum nu a fost precizat inițial, în schimbul obținerii unei soluții de eliberare a acestuia din starea de arest preventiv, prevalându-se de o presupusă influență pe care ar avea-o asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București. După ce a fost eliberat din penitenciar, în 4 septembrie, inculpatul s-a prezentat la reședința denunțătorului, unde i-a pretins soției acestuia 50.000 de euro, în schimbul eliberării soțului ei, sumă de bani ce trebuia remisă la o dată ulterioară", se arată în comunicat.

DNA precizează că Victor Șirgher s-a întâlnit joi cu soția denunțătorului la o benzinărie din București, unde a primit 50.000 euro și a întocmit un înscris denumit 'chitanță', prin care a atestat o situație falsă, și anume, faptul că a primit cu titlu de împrumut suma respectivă.

Procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsite suma de 50.000 euro și înscrisul întocmit de acesta.

Victor Șirgher a fost trimis în judecată în iulie de procurorii anticorupție pentru fapte similare.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA