DNA: Fost deținut reținut pentru trafic de influență; a fost prins în flagrant cu 50.000 de euro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus reținerea lui Victor Șirgher, acuzat că în timp ce se afla încarcerat a pretins bani în schimbul unei presupuse influențe asupra unor judecători pentru a obține eliberarea din arest a unei persoane.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, el va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de influență și fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

"În august, în timp ce Victor Șirgher era încarcerat în Penitenciarul Rahova, a pretins de la un denunțător o sumă de bani, al cărei cuantum nu a fost precizat inițial, în schimbul obținerii unei soluții de eliberare a acestuia din starea de arest preventiv, prevalându-se de o presupusă influență pe care ar avea-o asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București. După ce a fost eliberat din penitenciar, în 4 septembrie, inculpatul s-a prezentat la reședința denunțătorului, unde i-a pretins soției acestuia 50.000 de euro, în schimbul eliberării soțului ei, sumă de bani ce trebuia remisă la o dată ulterioară", se arată în comunicat.

DNA precizează că Victor Șirgher s-a întâlnit joi cu soția denunțătorului la o benzinărie din București, unde a primit 50.000 euro și a întocmit un înscris denumit 'chitanță', prin care a atestat o situație falsă, și anume, faptul că a primit cu titlu de împrumut suma respectivă.

Procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsite suma de 50.000 euro și înscrisul întocmit de acesta.

Victor Șirgher a fost trimis în judecată în iulie de procurorii anticorupție pentru fapte similare.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…