DNA intră în forţă în Fisc. Încă o REȚINERE făcută de procurori

DNA intră în forţă în Fisc. Încă o REȚINERE făcută de procurori

Procurorii DNA sunt puşi pe făcut curăţenie la Fisc. După ce joi dimineaţa au reţinut un inspector Antifraudă din Bucureşti, joi seara au mai reţinut un inspector Antifraudă, de această dată din Constanţa.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 03.09.2015, ora 17:45, până la data de 04.09.2015, ora 17:45, a inculpatului POPA DUMITRU ADRIAN, inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de luare de mită. 

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora: 

La data de 10 iulie 2015, inculpatul Popa Dumitru Adrian, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, a pretins și a primit suma de 5.000 lei de la un om de afaceri, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu care decurgeau din funcția deținută, privind rezultatele unui control efectuat la firma acestuia din urmă.

De asemenea, în aceeași calitate și în aceleași circumstanțe, inculpatul a pretins, printr-un intermediar, de la administratorul unei alte societăți comerciale suma de 3.000 euro.
La data de 03 septembrie 2015, inculpatul a primit de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3.000 euro pretinsă anterior, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă. 

Inculpatului Popa Dumitru Adrian i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 04 septembrie 2015, Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...