DNA: Viorel Petre, șef birou la Brigada Poliției Rutiere, sub control judiciar pentru trafic de influență

Procurorii DNA l-au plasat sub control judiciar, cu interdicția de a exercita profesia de polițist, pe Viorel Petre, șef birou în cadrul Brigăzii Poliției Rutiere, acuzat de trafic de influență.

DNA precizează, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES, că în 29 iunie el a primit de la un om de afaceri, denunțător în cauză, 500 euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul Poliției Rutiere și parchetului, pentru soluționarea favorabilă și rapidă a unui dosar penal în care soția acestuia din urmă era cercetată pentru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

"Suma de bani a fost primită de Viorel Petre în autoturismul omului de afaceri. Urmare a diligențelor depuse de inculpat, denunțătorul a intrat în posesia permisului de conducere a soției sale la 23 noiembrie", menționează DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar dispus pentru 60 de zile, Viorel Petre trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați, să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție conform programului de supraveghere sau ori de câte ori sunt chemați, să nu părăsească municipiul București, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, să nu exercite profesia de polițist, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

"Inculpatului Petre Viorel i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", subliniază DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

4 VICE / Securitatea națională, în pericol. Suspiciuni de acordare ilegală a cetățeniei române la Autoritatea Naț…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala