DOCUMENT/Proiect de lege: 6 luni de SERVICIU MILITAR pentru bărbați și femei

DOCUMENT/Proiect de lege: 6 luni de SERVICIU MILITAR pentru bărbați și femei

Dupa ce Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a cerut reintroducerea de urgenţă a stagiului militar pe bază de voluntariat, un deputat PSD a și depus la Parlament un proiect de lege în acest sens. Proiectul instituie serviciul militar VOLUNTAR cu o durată de 6 luni. 

Proiectul propune ca barbatii si femeile intre 18-25 de ani care doresc sa execute 'serviciul voluntar cu o durata de 6 luni'  vor avea calitatea de militar in termen. Daca proiectul de lege va fi adoptat panala sfarsitul acestui an, recrutarile vor incepe din luna ianuarie 2016.

Initiativa legislativa apartine deputatului PSD Ninel Peia si a fost depusa la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Ministrul Apărării cere

Ministrul Apărării Naţionale cere reintroducerea de urgenţă a stagiului militar. Nu este însă vorba despre un stagiu militar ogligatoriu, ci despre unul pe bază de voluntariat.

Mircea Duşa cere urgentarea aprobării Legii rezerviştilor voluntari, care ar da posibilitatea tinerilor să se pregătească, pe bază de voluntariat, ceea ce ar aduce mai mulţi soldaţi României, după desfiinţarea serviciului militar obligatoriu.

Întrebat dacă consideră necesar ca stagiul militar obligatoriu să redevină obligatoriu, ministrul Apărării a declarat vineri: "E necesar ca urgent să trecem prin Parlament Legea privind rezervistul voluntar, care va reglementa sigur pregătirea tinerilor, dar pe bază de voluntariat".


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră