Doi foști primari ai Hunedoarei, condamnați la mulți ani de închisoare

Doi foști primari ai Hunedoarei, condamnați la mulți ani de închisoare

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința definitivă în al doilea dosar în care foștii edili ai municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada și Robert Dan, au fost judecați pentru infracțiuni săvârșite în perioada în care se aflau în fruntea instituției. În același dosar au fost judecați și doi foști angajați ai primăriei, respectiv Daniela Căpâlnă și Ioan Țiplea, alături de Gligor Hada, tatăl fostului primar Ovidiu Hada. Este vorba de apelurile formulate de cei cinci inculpați față de sentința Curții de Apel Alba Iulia, prin care patru dintre ei au fost condamnați la ani grei de pușcărie.

Potrivit sentinței date de ÎCCJ: “magistrații au respins ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Ovidiu Hada, Robert Dan, Daniela Căpâlnă, Ioan Țiplea și Gligor Hada şi de părţile responsabile civilmente SC Pavaje Complex SRL Deva şi Asociaţia Misionar Umanitară Maranatha împotriva sentinței date de Curtea de Apel Alba Iulia din 11 decembrie 2013”.

Astfel, Ovidiu Hada, Robert Dan, Daniela Căpâlnă și Ioan Țiplea vor avea de executat cinci ani de închisoare cu executare, iar Gligor Hada va avea de achitat amenda penală de 15.000 de lei, așa cum a hotărât prima instanță. Principalele infracțiuni pentru care au fost judecați în acest dosar sunt cea de abuz în serviciu, conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În prezent, foștii edili și cei doi angajați ai Primăriei municipiului Hunedoara se află la închisoare unde execută pedepsele primite în primul dosar, sentința definitivă fiind pronunțată în luna octombrie 2013. Ovidiu Hada și Ioan Țiplea au de executat cinci ani, iar Robert Dan și Daniela Căpâlnă câte trei ani de pușcărie. Dintre toți, Robert Dan mai are o condamnare de trei ani de închisoare, pe care a primit-o într-un alt dosar în care a fost judecat tot pentru infracțiuni pe care le-a făcut în timpul în care era viceprimar al municipiului Hunedoara.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Percheziții la clanul interlop Duduianu

3 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

4 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

5 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?