Dosar 'Gala Bute': Elena Udrea rămâne sub control judiciar

Dosar 'Gala Bute': Elena Udrea rămâne sub control judiciar

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca Elena Udrea să fie judecată în continuare sub control judiciar în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită. Elena Udrea s-a plâns luni, în sala de judecată, de faptul că magistrații au ridicat măsura controlului judiciar doar în cazul denunțătorilor săi, care au preferat să arunce vina pe ea.

"Pentru cei care și-au recunoscut faptele și au cerut procedura simplificată s-a ridicat controlul judiciar, ceea ce mi se pare inechitabil, pentru că, dacă unii oameni își recunosc faptele, se întâmplă fie că le-au făcut, fie pentru că au preferat să denunțe, aruncând vina pe mine", a declarat Udrea.

La un termen anterior, instanța a decis revocarea controlului judiciar în cazul a patru inculpați din dosar — Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroagă—, decizie care nu a fost contestată de DNA, după ce aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /