Dosarul Gala Bute, la ÎCCJ: Udrea nu recunoaște faptele și nu dorește procedură simplificată

Dosarul Gala Bute, la ÎCCJ: Udrea nu recunoaște faptele și nu dorește procedură simplificată

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, vineri, la ÎCCJ unde se judecă dosarul "Gala Bute", că nu va merge pe procedura simplificată, prin care își recunoaște faptele de care este acuzată și poate primi numai o treime din pedeapsă.

"E un dosar în care trei foști colaboratori ajunși în situația în care au fost prinși că au luat bani și mai repede sau mai greu au recunoscut că au luat. În felul acesta, oricine este prins că greșește sau că ia o șpagă dar spune că i-a dat șefului are avantajul să rămână în libertate și beneficiază de reduceri de pedeapsă conform Codului penal. Deci, eu nu am cum să merg pe proces ... (procedură simplificată, n.r.). Eu am fost 72 de zile în arest pentru că niște oameni prinși că au luat bani au spus 'dom-le, am luat, dar am luat pentru Elena Udrea'. Cred că trebuie să stea în proces pentru a demonstra cum mi-au dat ei mie bani", a spus Udrea.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...