Dragnea: Nu am vorbit astăzi cu Victor Ponta; PSD dorește în mod firesc să rămână la guvernare

Dragnea: Nu am vorbit astăzi cu Victor Ponta; PSD dorește în mod firesc să rămână la guvernare

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că PSD vrea să rămână la guvernare, precizând totodată că nu a vorbit cu Victor Ponta.

"Nu e o surpriză (n.r.—faptul că Ponta a fost trimis în judecată), e un dat. Poziția PSD nu este foarte simplu de luat în situația asta și nu o să o spun eu, acum, pentru că este o decizie cu consecințe serioase atât asupra partidului cât și asupra guvernării. Ce pot spune este că PSD, în mod firesc, dorește să rămână la guvernare, este dorința fiecărui partid, este rațiunea de a fi a oricărui partid. Plecarea lui Victor Ponta din fruntea guvernului poate să pună partidul într-o situație dificilă în sensul că nu avem nicio garanție că președintele Iohannis va desemna un candidat de prim-ministru tot de la PSD", a spus Dragnea la B1 Tv.

El a adăugat că în zilele următoare se va discuta în partid, că va avea o discuție cu Victor Ponta, pentru că, dincolo de orice, este foarte importantă decizia acestuia.

"Eu nu am vorbit astăzi cu Victor Ponta, nu l-am sunat, dacă m-ar fi sunat, sigur că vorbeam și ne întâlneam, dar cred că e important pentru el ca astăzi — și cred că asta a făcut — să poată să își pună ordine în gânduri. Nu este o situație dorită, o situație fericită situația în are se găsește și mi s-a părut firesc să îl las să își pună ordine în gânduri. În funcție de decizia lui vom discuta și în partid și în coaliție deoarece consecințele unui gest sau altul sunt foarte mari. Eu sprijin interesul partidului și acesta este să rămână la guvernare, am avut discuții cu mulți colegi din partid astăzi, opinia generală este că nu vrem să riscăm să ieșim de la guvernare, vrem să rămânem la guvernare până în decembrie 2016", a precizat Dragnea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu