Dragnea: Nu am vorbit astăzi cu Victor Ponta; PSD dorește în mod firesc să rămână la guvernare

Dragnea: Nu am vorbit astăzi cu Victor Ponta; PSD dorește în mod firesc să rămână la guvernare

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că PSD vrea să rămână la guvernare, precizând totodată că nu a vorbit cu Victor Ponta.

"Nu e o surpriză (n.r.—faptul că Ponta a fost trimis în judecată), e un dat. Poziția PSD nu este foarte simplu de luat în situația asta și nu o să o spun eu, acum, pentru că este o decizie cu consecințe serioase atât asupra partidului cât și asupra guvernării. Ce pot spune este că PSD, în mod firesc, dorește să rămână la guvernare, este dorința fiecărui partid, este rațiunea de a fi a oricărui partid. Plecarea lui Victor Ponta din fruntea guvernului poate să pună partidul într-o situație dificilă în sensul că nu avem nicio garanție că președintele Iohannis va desemna un candidat de prim-ministru tot de la PSD", a spus Dragnea la B1 Tv.

El a adăugat că în zilele următoare se va discuta în partid, că va avea o discuție cu Victor Ponta, pentru că, dincolo de orice, este foarte importantă decizia acestuia.

"Eu nu am vorbit astăzi cu Victor Ponta, nu l-am sunat, dacă m-ar fi sunat, sigur că vorbeam și ne întâlneam, dar cred că e important pentru el ca astăzi — și cred că asta a făcut — să poată să își pună ordine în gânduri. Nu este o situație dorită, o situație fericită situația în are se găsește și mi s-a părut firesc să îl las să își pună ordine în gânduri. În funcție de decizia lui vom discuta și în partid și în coaliție deoarece consecințele unui gest sau altul sunt foarte mari. Eu sprijin interesul partidului și acesta este să rămână la guvernare, am avut discuții cu mulți colegi din partid astăzi, opinia generală este că nu vrem să riscăm să ieșim de la guvernare, vrem să rămânem la guvernare până în decembrie 2016", a precizat Dragnea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA