Eduard Hellvig: Nu vor exista schimbări în SRI

Noul director al SRI, Eduard Hellvig, a declarat luni, la Parlament, că nu intenționează să facă schimbări în SRI și a menționat că la momentul acesta nu are niciun motiv să nu colaboreze cu toți adjuncții SRI și, "evident", cu generalul Florian Coldea.

* Eduard Hellvig a depus jurământul

"Așa cum am spus și la Comisie, aprecierea personală față de SRI este din punctul meu de vedere foarte bună. Ca atare, la momentul acesta nu am niciun motiv pentru care să nu colaborez cu toți adjuncții din SRI și, evident, și cu domnul general Coldea. Evident că nu vor exista schimbări în SRI", a afirmat Hellvig după ce a fost validat de Parlament în funcția de director al SRI.

Întrebat cum va gestiona problema imaginii SRI, noul director a spus că instituția în sine nu are astfel de probleme.

"A existat o perioadă electorală extrem de densă și solicitantă. Ceea ce am apreciat eu este că SRI a rămas independent în toată perioada aceasta care s-a desfășurat în ultimii ani, de la preluarea mandatului fostului director George Maior. Această independență instituțională pe care SRI-ul a avut-o față de corpul politic cred că e important să fie dusă mai departe și din aceste considerente cred că, dacă au fost mici sincope, lucrurile pot fi îmbunătățite. Poate o transparență mai mare în zona de comunicare, poate o diplomație publică mai prezentă din partea SRI în spațiul public ar ajuta la transparentizarea activității SRI, dar pe fond nu cred că există probleme fundamentale", a comentat Hellvig. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 VIDEO „Să moară mama, 25.000 de euro am luat de la PSD”. Romică Țociu se laudă cu banii primiți la negru de la…