Emanuel Saghel a promis că va ajuta la soluționarea favorabilă a unui dosar al afaceristului Daniel Capră (referat DNA)

Emanuel Saghel a promis că va ajuta la soluționarea favorabilă a unui dosar al afaceristului Daniel Capră (referat DNA)

Ofițerul BCCO Emanuel Saghel i-a promis în 2014 lui Daniel Capră, la acel moment finanțator al echipei Petrolul Ploiești, că va acționa pentru soluționarea favorabilă a unui dosar penal în care era vizat omul de afaceri, potrivit referatului prin care DNA a solicitat arestarea preventivă a polițistului. 

"În primăvara anului 2014, acționarul majoritar și președinte al consiliului de administrație al S.C. F.C. Petrolul Ploiești S.A., Capră Daniel, după întocmirea actului de control fiscal de către Direcția Antifraudă Fiscală Alexandria, la clubul sportiv pe care îl administra, a fost contactat de către ofițerul de poliție Saghel Emanuel, în mediu public, respectiv în locația mai multor restaurante de pe raza municipiului Ploiești, dar și în incinta clubului sportiv, unde acesta l-a anunțat despre faptul că are cunoștință despre controlul organelor fiscale. Acesta l-a asigurat că actul de control fiscal va fi urmat de un dosar penal, în legătură cu care se va implica personal, atât pentru a fi preluat de o unitate de parchet din Ploiești, cât și pentru a-l soluționa în mod favorabil", se arată în referat.

Potrivit procurorilor anticorupție, în vara anului 2014 a avut loc o nouă întâlnire între cei doi, Saghel anunțându-l pe Daniel Capră că dosarul penal care îl viza a ajuns spre soluționare la Serviciul teritorial Pitești al DIICOT, respectiv la serviciul de specialitate din cadrul BCCO Ploiești, pe care chiar el îl coordona.

Conținutul discuțiilor dintre cei doi au fost confirmate atât de un martor cu identitate protejată, cât și de un oficial de rang înalt din cadrul clubului Petrolul Ploiești, conform informațiilor din referatul DNA.

În schimbul serviciilor sale, Saghel ar fi pretins și primit bilete la meciurile susținute pe teren propriu de Petrolul Ploiești.

"În afara biletelor de acces la meciurile de fotbal, Saghel Emanuel a beneficiat și de alte foloase, constând în consumații de băuturi alcoolice și alimente, servite la una din lojele stadionului, consumații (...) achitate integral de Capră Daniel în contul societății (...). Aceste consumații se ridicau la valoarea de 500 — 1.500 lei pentru fiecare meci desfășurat", se precizează în referat.

Din declarația unui martor reiese că, ulterior, Emanuel Saghel l-a anunțat pe Daniel Capră că nu îl mai poate ajuta la soluționarea favorabilă a dosarului și l-a avertizat că este supravegheat de organele de anchetă.

"Martorul a mai declarat faptul că, în cursul lunii octombrie 2014, cu ocazia unei întâlniri avute cu Saghel Emanuel, la Restaurantul Best, din municipiul Ploiești, Capră Daniel a fost anunțat de către acesta că nu poate să-l ajute în rezolvarea favorabilă a dosarului său penal, informându-l că, telefoanele sale sunt interceptate de organele de poliție și sfătuindu-l în același timp să nu își schimbe numerele de telefon, dar să aibă grijă despre ce discută la telefon și cu cine discută, angajându-se totodată că îl va anunța din timp despre data efectuării perchezițiilor domiciliare ce vor fi solicitate în cauză", se mai arată în referatul DNA.

Emanuel Saghel, șef se serviciu în cadrul BCCO Ploiești, a fost reținut pe 17 august de procurorii DNA, care au solicitat arestarea preventivă, dar instanța a dispus ca suspectul să fie plasat sub control judiciar. În același dosar, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a lui Constantin Ispas, șeful Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Prahova.

Ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel este cercetat pentru luare de mită, trafic de influență, șantaj și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria