Eroii jandarmi, comemorați la Aeroportul Otopeni

Eroii jandarmi, comemorați la Aeroportul Otopeni

Un ceremonial militar și religios urmat de depunerea de coroane de flori a avut loc miercuri la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" Otopeni, pentru comemorarea eroilor martiri jandarmi care și-au pierdut viața în Revoluția din 1989.

"Au fost depuse coroane de flori, în semn de respect față de jertfa eroilor jandarmi, din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, a Jandarmeriei Române, precum și a reprezentanților Asociațiilor de revoluționari și veterani de război și membri de familie ai eroilor martiri", informează un comunicat al Jandarmeriei Române remis miercuri AGERPRES.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare din cadrul Unității Speciale de Gardă și Protecție Instituțională Jandarmi București.

Jandarmii proveneau din Unitatea de Transmisiuni de la Câmpina și au fost trimiși să apere aeroportul, după ce fuseseră lansate zvonuri cu privire la producerea unor atacuri terestre și aeriene. La Otopeni a fost deschis focul asupra acestora, iar 37 de jandarmi, ofițeri, subofițeri, elevi și militari în termen și-au pierdut viața.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”