Eroii jandarmi, comemorați la Aeroportul Otopeni

Un ceremonial militar și religios urmat de depunerea de coroane de flori a avut loc miercuri la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" Otopeni, pentru comemorarea eroilor martiri jandarmi care și-au pierdut viața în Revoluția din 1989.

"Au fost depuse coroane de flori, în semn de respect față de jertfa eroilor jandarmi, din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, a Jandarmeriei Române, precum și a reprezentanților Asociațiilor de revoluționari și veterani de război și membri de familie ai eroilor martiri", informează un comunicat al Jandarmeriei Române remis miercuri AGERPRES.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare din cadrul Unității Speciale de Gardă și Protecție Instituțională Jandarmi București.

Jandarmii proveneau din Unitatea de Transmisiuni de la Câmpina și au fost trimiși să apere aeroportul, după ce fuseseră lansate zvonuri cu privire la producerea unor atacuri terestre și aeriene. La Otopeni a fost deschis focul asupra acestora, iar 37 de jandarmi, ofițeri, subofițeri, elevi și militari în termen și-au pierdut viața.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

3 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

4 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …

5 Epidemiologul Molnar Geza: Al doilea vârf va fi depășit în două săptămâni. Nu se impune o nouă izolare