Eroii jandarmi, comemorați la Aeroportul Otopeni

Eroii jandarmi, comemorați la Aeroportul Otopeni

Un ceremonial militar și religios urmat de depunerea de coroane de flori a avut loc miercuri la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" Otopeni, pentru comemorarea eroilor martiri jandarmi care și-au pierdut viața în Revoluția din 1989.

"Au fost depuse coroane de flori, în semn de respect față de jertfa eroilor jandarmi, din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, a Jandarmeriei Române, precum și a reprezentanților Asociațiilor de revoluționari și veterani de război și membri de familie ai eroilor martiri", informează un comunicat al Jandarmeriei Române remis miercuri AGERPRES.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare din cadrul Unității Speciale de Gardă și Protecție Instituțională Jandarmi București.

Jandarmii proveneau din Unitatea de Transmisiuni de la Câmpina și au fost trimiși să apere aeroportul, după ce fuseseră lansate zvonuri cu privire la producerea unor atacuri terestre și aeriene. La Otopeni a fost deschis focul asupra acestora, iar 37 de jandarmi, ofițeri, subofițeri, elevi și militari în termen și-au pierdut viața.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom