EXPLOZIV/Frunzăverde, ANCHETAT de DNA pentru TURUL 2 de la PREZIDENȚIALE!

EXPLOZIV/Frunzăverde, ANCHETAT de DNA pentru TURUL 2 de la PREZIDENȚIALE!

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, joi dimineaţă, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în biroul preşedintelui instituţiei, Sorin Frunzăverde, precum şi la locuinţa acestuia din municipiul Reşiţa. Frunzăverde spune că percheziţiile la locuinţa sa vizează turul doi al alegerilor prezidenţiale

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, la locuinţa şi la biroul căruia procurorii anticorupţie fac, joi dimineaţă, percheziţii, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a fost informat că ancheta ar avea legătură cu turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

”Eu nu sunt în Reşiţa, dar am aflat de la cei care fac percheziţiile că sunt percheziţionat pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Nu mi-au spus mai mult la telefon", a declarat corespondentului MEDIAFAX Sorin Frunzăverde.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a precizat că nu a fost chemat să stea de vorbă cu anchetatorii.

"Nu m-au chemat să vorbesc cu procurorii, am desemnat reprezentanţi”, a mai declarat Sorin Frunzăverde corespondentului MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie percheziţionează, joi dimineaţă, atât biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş- Severin, liberalul Sorin Frunzăverde, cât şi locuinta acestuia din municipiul Reşiţa.

Sursele citate au mai precizat că Sorin Frunzăverde, care este vicepreşedinte PNL la nivel naţional, nu a fost găsit la locuinţa din municipiul Reşiţa, percheziţiile fiind făcute în absenţa sa.

Percheziţiile de joi dimineaţă au loc la doar două zile după ce procurorii DNA au percheziţionat şi biroul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş- Severin, Ionesie Gheorghioni, un apropiat al lui Sorin Frunzăverde.

Sorin Frunzăverde s-a născut 26 aprilie 1960 în oraşul Bocşa, judeţul Caraş-Severin. El a intrat în politică imediat după Revoluţia din 1989, ajungând în anul 1993 preşedintele Partidului Democrat, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2012, când a ales să părăsească acest partid pentru a se înscrie în PNL.

Din data de 7 aprilie 2012 ocupă funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel naţional.

Sorin Frunzăverde este inginer de meserie şi a obţinut două doctorate: în anul 2000 un doctorat în Management la Universitatea de Vest din Timişoara şi altul în anul 2004 în Ştiinţe Militare obţinut la Universitatea Naţională de Apărare.

În perioada 1985 - 1991 a fost inginer la Combinatul Siderurgic din Reşiţa, judeţul Caraş- Severin, iar din anul 1992 până în 1996 a fost ales consilier judeţean al judeţului Caraş- Severin. În perioada 1991- 1996 a mai ocupat şi funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin.

În următorul mandat, timp de un an, în perioada 1996-1997 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş- Severin, iar din 1997 până în anul 1998 a fost ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, în perioada aprilie-decembrie 1998 fiind ministrul Turismului. În ultimii doi ani de mandat, între anii 1998 - 2000, Frunzăverde s-a întors pe funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş- Severin, iar în perioada martie - decembrie 2000 a fost din nou ministru, de data aceasta al Apărării Naţionale.

În mandatul 2000-2004 a fost ales deputat de Caraş - Severin, iar din 2004 până în 2006 a ocupat din nou fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş- Severin. S-a întors apoi la Ministerul Apărării pentru mai puţin de un an, în perioada octombrie 2006 - aprilie 2007.

Sorin Frunzăverde a fost şi parlamentar european în perioada decembrie 2007 - iunie 2008. În 20 iunie 2008, până la final de mandat, în 2012 a ocupat din nou fotoliul de preşedinte al CJ Caraş- Severin. În iunie 2012, a fost reales pe aceeaşi funcţie pe care o ocupă şi în prezent, cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş- Severin.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere postată pe site-ul Consiliului Judeţean Caraş- Severin, Sorin Frunzăverde are cotă parte, alături de soţia sa, din două terenuri intravilane, unul de 910 metri pătraţi şi altul de 329 de metri pătraţi. Ambele terenuri au fost cumpărate, unul în anul 2003 şi altul în anul 2014.

Sorin Frunzăverde mai are o casă de locuit în Reşiţa de 226 de metri pătraţi, unde este proprietar alături de soţie şi pe care a cumpărat-o în anul 1999. Soţia sa, Doina Frunzăverde, mai deţine un apartament în Bucureşti, de 192 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2005.

Preşedintele Consiliul Judeţean Caraş- Severin are trei conturi într-o bancă, unul de 2.993 de euro, altul de 25.117 lei şi unul de 389 USD. De asemenea, el deţine în aceeaşi bancă un depozit bancar cu 72.679 lei.

Potrivit aceleiaşi declaratii de avere, Frunzăverde nu are datorii, dar nici valori care să depăşească suma de 5.000 de euro.

La capitolul ”Venituri”, Sorin Frunzăverde şi-a trecut salariul de preşedinte al Consiliului Judeţean care a fost de 55.668 lei în anul fiscal 2013.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului