Ficatul şi rinichii unui bărbat aflat în moarte cerebrală, prelevate de medicii din Mureş

Ficatul şi rinichii unui bărbat aflat în moarte cerebrală, prelevate de medicii din Mureş

Ficatul şi rinichii unui bărbat din Covasna aflat în moarte cerebrală din cauza unei hemoragii a creierului au fost prelevate, în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, organele ajungând la pacienţi din Cluj şi Bucureşti.

Ficatul şi rinichii unui bărbat aflat în moarte cerebrală, prelevate de medicii din Mureş (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, pe parcursul nopţii a fost realizată o prelevare de organe pentru transplant, de la un bărbat în vârstă de 48 de ani, din judeţul Covasna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Covăsneanul a fost internat la Clinica Anestezie - Terapie Intensivă a spitalului mureşean în 25 aprilie, însă marţi a intrat în moarte cerebrală în urma unei hemoragii a creierului.

"Bărbatul suferise în cursul zilei de 29 aprilie o hemoragie cerebrală, incompatibilă cu supravieţuirea, fapt ce a dus la moartea cerebrală a pacientului. Familia acestuia şi-a dat acordul cu privire la donarea rinichilor şi a ficatului, astfel că alte trei vieţi vor fi salvate prin bunăvoinţa aparţinătorilor. Rinichii au fost transportaţi imediat după prelevare de o echipă de medici specialişti la Cluj-Napoca, iar ficatul în Capitală, la Institutul Clinic Fundeni", se arată în comunicat.

 

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică