FLAGRANT realizat de DNA. Director din CNCAN prins când lua MITĂ

Un șef din cadrul Comisia pentru Controlul Activităților Nucleare, Radu Gheorghe, a fost prins în flagrant, marți, de procurorii DNA, în timp ce primea mită 2.500 de lei pentru a urgenta emiterea unor autorizații. Radu Viorel Gheorghe se află în prezent la audieri la DNA, au declarat surse judiciare, pentru  Mediafax.

Potrivit acestora, el a primit suma de 2.500 de lei pentru ca, în calitatea sa de director în CNCAN, să urgenteze emiterea unor autorizații speciale unei societăți care are ca obiect principal de activitate testări și analize tehnice.

Radu Gheorghe Viorel este suspectat de procurori că ar condiționa efectuarea inspecțiilor pe teren de către inspectorii aflați în subordinea sa, inspecții ce sunt obligatorii pentru emiterea autorizațiilor în domeniu, și urgentarea emiterii autorizațiilor, de remiterea unor sume de bani cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei.

Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare reprezintă autoritatea națională în domeniul reglementării, autorizării și al controlului activităților nucleare, conform prevederilor Legii nr.111/1996. CNCAN este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică și se află în subordinea prim-ministrului.

Radu  Gheorghe este, în prezent directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN).


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

3 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

4 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

5 Economia Suediei, țara cu cea mai controversată politică anticoronavirus, a crescut în primul trimestru

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou