Florin Iordache: Biroul permanent solicită CCR respingerea sesizării grupului parlamentar PNL

Florin Iordache: Biroul permanent solicită CCR respingerea sesizării grupului parlamentar PNL

Biroul permanent (Bp) al Camerei Deputaților solicită Curții Constituționale a României (CCR) să respingă sesizarea grupului parlamentar PNL privind neconstituționalitatea art.157 alin.7 din regulamentul acestui for legislativ și hotărârea prin care nu s-a început urmărirea penală în cazul deputatului Victor Ponta, pentru că această sesizare nu se susține, a declarat, luni, social-democratul Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei.

"În urma discuțiilor și votului pe care l-am dat astăzi în Biroul permanent, cu unanimitate de voturi am răspuns și punctul de vedere al Biroului permanent al Camerei Deputaților este acela că această sesizare a grupului PNL nu se susține și solicităm să fie respinsă prin hotărâre de către CCR. E punctul de vedere al Camerei Deputaților la această sesizare a grupului PNL", a precizat Iordache, după ședința Bp.

El a adăugat că atât hotărârea în cauză, cât și articolul incriminat din Regulamentul Camerei Deputaților nu au nimic neconstituțional.

"Nu ne-am legat de termen. Așa cum știți, hotărârile Camerei pot fi oricând contestate la Curte. Noi ne-am legat de faptul că această hotărâre, cât și regulamentul nu au nimic neconstituțional. Curtea Constituțională stabilește foarte clar că numai Camera Deputaților și Senatul pot cere începerea urmăririi penale în cazul unui deputat sau senator care are calitatea de actual sau fost ministru, urmând ca prin regulament să stabilească procedura. Noi prin regulament, prin acest 157 alin.7 — deci practic tot art. 157—, stabilim procedura prin care se poate începe urmărirea penală în cazul unui actual sau fost ministru", a susținut vicepreședintele Camerei Deputaților.

PNL a sesizat vinerea trecută CCR privind neconstituționalitatea articolului 157 din Regulamentul Camerei Deputaților și a hotărârii acestui for legislativ prin care s-a respins cererea de urmărire penală în cazul premierului Victor Ponta. Potrivit prim-vicepreședintelui PNL Ludovic Orban, sesizarea a fost semnată de 105 deputați liberali.

Curtea Constituțională a României a stabilit să discute pe 15 iulie sesizarea PNL.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa