Funcționarul din Primăria sectorului 3 acuzat de mită și proxenetism, reținut de procurori

Funcționarul din Primăria sectorului 3 acuzat de mită și proxenetism, reținut de procurori

Procurorii Capitalei l-au reținut pentru 24 de ore pe Horia Vlad Damian, expert în cadrul Direcției Urbanism și Amenajarea Teritoriului din Primăria sector 3, acuzat de luare de mită, trafic de influență și proxenetism.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Horia Vlad Damian va fi dus joi la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Anchetatorii susțin că, în cursul anului 2014, Horia Vlad Damian, în calitate de expert în cadrul Direcției Urbanism și Amenajarea Teritoriului — Primăria sector 3, a solicitat și a primit de la un denunțător un autoturism pentru a îndeplini toate formalitățile necesare în vederea eliberării unei autorizații de construire pentru un imobil.

Ulterior, în datele de 30 august și 31 august 2015, Horia Vlad Damian i-a pretins denunțătorului bani sau alte foloase pentru a-și exercita influența pe lângă funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sector 3 — Biroul Disciplină în Construcții, în scopul neaplicării sancțiunii contravenționale sau a aplicării unei sancțiuni contravenționale în cuantum redus, ca urmare a constatării nerespectării prevederilor legale în ceea ce privește construcția respectivului imobil.

Totodată, în cadrul cercetărilor a mai reieșit faptul că, în perioada august — octombrie 2015, Horia Vlad Damian a înlesnit practicarea prostituției de către două fete, punându-le acestora la dispoziție un imobil, obținând foloase de pe urma acestei activități.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea confiscării bunurilor ce fac obiectul infracțiunilor.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

2 Adevărul despre pensiile speciale: Boc le-a eliminat, Ponta și Dragnea le-au reînființat!

3 Rareș Bogdan / Mă mâhnește faptul că USR se alătură PSD într-un demers absolut politicianist, propagandistic și…

4 Cum s-a răzbunat o moldoveancă pe polițista care i-a întrerupt partida de sex

5 Oreste pune ștampila pe PSD: Singura abilitate a acestui grup infracțional organizat este Arta Înșelăciunii!