Funcționarul din Primăria sectorului 3 acuzat de mită și proxenetism, reținut de procurori

Procurorii Capitalei l-au reținut pentru 24 de ore pe Horia Vlad Damian, expert în cadrul Direcției Urbanism și Amenajarea Teritoriului din Primăria sector 3, acuzat de luare de mită, trafic de influență și proxenetism.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Horia Vlad Damian va fi dus joi la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Anchetatorii susțin că, în cursul anului 2014, Horia Vlad Damian, în calitate de expert în cadrul Direcției Urbanism și Amenajarea Teritoriului — Primăria sector 3, a solicitat și a primit de la un denunțător un autoturism pentru a îndeplini toate formalitățile necesare în vederea eliberării unei autorizații de construire pentru un imobil.

Ulterior, în datele de 30 august și 31 august 2015, Horia Vlad Damian i-a pretins denunțătorului bani sau alte foloase pentru a-și exercita influența pe lângă funcționari publici din cadrul Poliției Locale Sector 3 — Biroul Disciplină în Construcții, în scopul neaplicării sancțiunii contravenționale sau a aplicării unei sancțiuni contravenționale în cuantum redus, ca urmare a constatării nerespectării prevederilor legale în ceea ce privește construcția respectivului imobil.

Totodată, în cadrul cercetărilor a mai reieșit faptul că, în perioada august — octombrie 2015, Horia Vlad Damian a înlesnit practicarea prostituției de către două fete, punându-le acestora la dispoziție un imobil, obținând foloase de pe urma acestei activități.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea confiscării bunurilor ce fac obiectul infracțiunilor.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

3 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 Richard Emanuel Gheorghe, zis Ciprian Napi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru uciderea interlo…