Generalul de brigadă Pop Gheorghe, noul șef al ISU București-Ilfov

Generalul de brigadă Pop Gheorghe, noul șef al ISU București-Ilfov

Generalul de brigadă Gheorghe Pop este noul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov iar adjuncții său sunt locotenent colonel Claudiu Valeriu Crăciun și locotenent colonel dr. Ioan Sorin Mureșan, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Cei trei au fost prezentați joi și urmează să ocupe aceste funcții pe o perioadă de trei luni.

Generalul de brigadă Gheorghe Pop deține din anul 2001 funcția de inspector șef al ISU 'Oltul' al județului Harghita. Cu o experiență de peste 35 de ani în această Armă, generalul Pop este absolvent al Școlii de ofițeri activi a Ministerului de Interne (promoția 1983, arma 'pompieri'), al Academiei de Înalte Studii Militare (1990) și Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliție 'A.I. Cuza' București (1996). Pe parcursul carierei militare a ocupat funcții de execuție și comandă atât în plan operativ, cât și în cel preventiv, îndeplinind, totodată, și atribuții de control pe timpul cât a fost încadrat la Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari (IGSU).

Locotenent colonel Claudiu Valeriu Crăciun provine din cadrul ISU 'Dealul Spirii' București-Ilfov, ocupând funcția de Comandant al Grupului de Intervenție nr. 1 'Lt. col. (pm) Adrian Barbu'. Cu o vastă experiență în domeniul operativ (comandant subunitate), locotenentul colonel Crăciun a absolvit mai multe cursuri privind managementul situațiilor de urgență, fiind brevetat ca specialist în salvări de la înălțime — alpinism.

Locotenent colonel dr. Ioan Sorin Mureșan ocupă funcția de adjunct al inspector șef al ISU "Porolissum" al județului Sălaj. De-a lungul carierei sale, ofițerul a ocupat funcții de execuție și comandă în cadrul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Sălaj. Locotenentul colonel Mureșan a obținut titlul științific de "doctor în inginerie civilă" la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în anul 2014.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”