Gheorghe Ionescu a fost înaintat în gradul de subinspector de poliție post-mortem

Gheorghe Ionescu a fost înaintat în gradul de subinspector de poliție post-mortem

Polițistul Gheorghe Ionescu a fost înaintat în gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism și sacrificarea vieții în misiune.

"În numele meu personal și al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, exprim profundul regret pentru pierderea camaradului nostru. În acest moment tragic, transmit întreaga mea compasiune și solidaritate tuturor celor care i-au fost apropiați colegului nostru Gheorghe Ionescu. Sincere condoleanțe familiei și colegilor săi", a transmis vicepremierul Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES de MAI.

Potrivit sursei citate, vicepremierul a discutat personal vineri dimineață cu soția polițistului și a dispus măsurile necesare pentru ca aceasta să fie încadrată în Ministerul Afacerilor Interne, conform măsurilor de sprijin acordate polițiștilor cu grad de invaliditate și familiilor acestora, precum și familiilor polițiștilor decedați.

Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare și va sprijini familia cu tot ce este necesar în aceste împrejurări tragice.

Ministrul Gabriel Oprea și întreaga conducere a instituției vor participa duminică la ceremonialul religios de înmormântare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu, a anunțat MAI.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu, căzut la datorie, avea 44 ani, era căsătorit și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. Polițistul a murit vineri dimineața la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde se afla internat, în comă indusă, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat în timpul desfășurării unei misiuni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…