Gorghiu: Decizia CCR privind cazul Șova trebuie pusă în aplicare de urgență; așteptăm demisia lui Tăriceanu

Gorghiu: Decizia CCR privind cazul Șova trebuie pusă în aplicare de urgență; așteptăm demisia lui Tăriceanu

Co-președintele PNL Alina Gorghiu afirmă că decizia de miercuri a Curții Constituționale a României (CCR) în cazul hotărârii privind rezultatul votului la cererea DNA referitoare la Dan Șova "trebuie pusă în aplicare de urgență" și subliniază că liberalii așteaptă demisia din funcție a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

* CCR: Hotărârea Senatului în cazul Șova, neconstituțională

"În urma deciziei Curții Constituționale, PNL consideră că un pas absolut necesar pentru recredibilizarea Senatului României este o nouă conducere. Dl. Călin Popescu-Tăriceanu a compromis suficient imaginea Senatului. Singurul gest util pe care îl așteptăm de  la domnia sa este demisia din funcție", declară Gorghiu, într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Ea susține că "românii pot constata, încă o dată, că PSD nu știe să-și exercite puterea decât prin abuzuri".

"PSD și Călin Popescu-Tăriceanu au suspendat Constituția pentru senatorul Șova, de o lună și jumătate. Frontul anti-justiție PSD-Tăriceanu a apelat la tot felul de trucuri pentru ca dl Șova să rămână un super-cetățean. Interpretarea dată votului din Senat de această coaliție a fost una neconstituțională. A refuzat să oficializeze votul din Senat printr-o hotărâre, care putea fi atacată la CCR. A modificat în grabă Regulamentul Senatului și Statutul deputaților și senatorilor, pentru a lăsa fără obiect contestația liberalilor la Curtea Constituțională. Somați de Curtea Constituțională și de Consiliul Superior al Magistraturii, au adoptat, într-un final, o hotărâre neconstituțională, care neagă evidența: Senatul a votat pentru aprobarea cererilor DNA în cazul Șova, nu pentru respingerea lor", subliniază liderul PNL.

Gorghiu arată totodată că decizia CCR în acest caz trebuie pusă în aplicare "de urgență".

"A trecut o lună și jumătate în care PSD și Tăriceanu s-au jucat de-a v-ați ascunselea cu Constituția. Decizia CCR trebuie pusă în aplicare de urgență, chiar dacă respectarea normelor nu e deloc un lucru ușor pentru PSD. Cazul Șova reprezintă un abuz în plus de contabilizat în bilanțul premierului și al PSD. Este încă o dovadă că PSD nu vrea să se îndrepte, oricâte lecții i-ar da electoratul", conchide liderul PNL.

Curtea Constituțională a României a decis, miercuri, că este neconstituțională hotărârea Senatului referitoare la rezultatul votului exprimat în urma cererii DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina