Gorj: Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni economice și corupție

Gorj: Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni economice și corupție

Polițiștii din cadrul IPJ Gorj au efectuat miercuri dimineața, nouă percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 1 800 000 de lei, prin evaziune fiscală, spălare de bani, infracțiuni de corupție și infracțiuni la legea societăților comerciale.

Potrivit unui comunicat de presă remis de biroul de presă al IPJ Gorj, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în baza delegării procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat 9 percheziții într-o cauză penală la sediile unor firme și la locuințele unor persoane din județul Gorj, bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de corupție, evaziune fiscală și spălare de bani.

"Din cercetări a reieșit că în perioada 2011 — 2015 administratorii societăților comerciale ar fi înregistrat în evidențele contabile cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale și, prin simularea unor relații comerciale, ar fi retras bani din conturile societăților. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că pentru obținerea unor contracte de prestări servicii ar fi comis fapte de corupție", se menționează în comunicatul de presă.

Surse din cadrul IPJ Gorj au afirmat că perchezițiile au avut loc în zona Turceni — Urdari, iar vizați sunt mai mulți oameni de afaceri, printre care și Ion Iordache, fostul primar al orașului Turceni. Totodată, au loc percheziții la sediul Primăriei din Urdari și la domiciliul edilului Mihai Calotă.  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente