Gorj: Primarul comunei Aninoasa a fost reținut pentru infracțiuni de corupție

Gorj: Primarul comunei Aninoasa a fost reținut pentru infracțiuni de corupție

Primarul comunei Aninoasa, Ilie Petroi, a fost reținut, marți noaptea, pentru 24 de ore, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, acesta fiind cercetat într-un dosar privind infracțiuni de corupție și abuz în serviciu. Marți dimineață, anchetatorii au desfășurat percheziții la domiciliile primarilor din comunele Slivilești, Cătune, Stejari, Aninoasa, Borăscu, Negomir, Bărbătești, Plopșoru (județul Gorj) și Melinești (județul Dolj).

Potrivit unui comunicat al IPJ Gorj, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat nouă percheziții într-o cauză penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, la locuințele unor primari bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu.

În același dosar au mai fost reținuți marți seară primarul comunei Urdari, Mihai Calotă, primarul comunei Melinești, Ana Ceană, și primarul comunei Bărbătești, Adrian Mangu. Totodată, marți după-amiază a fost reținut și administratorul unei societăți comerciale.

Pentru probarea întregii activități infracționale, polițiștii au ridicat documente de la zece instituții administrative locale.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie — decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcțiile pe care le ocupă, ar fi pretins și primit diferite sume de bani pentru atribuirea și derularea unor contracte de prestări servicii, precum și pentru efectuarea de plăți pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăți comerciale. Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei. Polițiștii vor pune în aplicare 12 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru audieri", se menționează în comunicatul de presă. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...