Grupare evazionistă ce a produs un prejudiciu de circa 57 milioane lei DESTRUCTURATĂ

Polițiștii specializați în investigarea fraudelor din cadrul DGPMB au efectuat vineri 18 percheziții și au adus la audieri zece persoane într-un dosar privind destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală și spălare de bani ce ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 57.000.000 de lei.

"În urma cercetărilor efectuate a reieșit faptul că două dintre persoanele bănuite ar fi contractat în numele a două societăți comerciale mai multe lucrări de construcții, pe care, ulterior, le-ar fi subcontractat pentru sume de bani mult mai mici sau le-ar fi executat chiar cu angajații proprii", informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) remis vineri AGERPRES.

În vederea diminuării obligațiilor fiscale, aceștia ar fi înregistrat achiziții fictive de la 12 societăți comerciale, transferând astfel sumele de aproximativ 114.000.000 de lei, 5.000.000 de euro și 506.000 de dolari americani, bani care ulterior ar fi fost retrași în numerar prin intermediul altor societăți cu comportament de tip fantomă.

"Sumele de bani astfel obținute ar fi fost introduse în alte circuite economice și financiare, în vederea disimulării și ascunderii originii fondurilor, folosindu-se în acest sens atât societăți comerciale de tip fantomă, cât și societăți de tip offshore", se arată în comunicat.

Acțiunea polițiștilor bucureșteni survine în urma cercetărilor și a documentării activității infracționale în perioada februarie-noiembrie a unui grup de persoane specializate în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor, beneficiind de sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Analiză a Informațiilor — DGPMB, dar și al Serviciului Român de Informații, au pus în aplicare mandatele de percheziție domiciliară și mandatele de aducere.

Poliția Capitalei continuă cercetările în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, cu opt bănuiți în stare de reținere, urmând a fi prezentați magistraților.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!