Iași: Conferențiarul acuzat de luare de mită, tentativă de viol și șantaj a fost arestat preventiv

Iași: Conferențiarul acuzat de luare de mită, tentativă de viol și șantaj a fost arestat preventiv

Magistrații Tribunalului Iași au decis trimiterea în arest preventiv a conferențiarului universitar Dumitru Păduraru de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Gr.T. Popa" din Iași.

Decizia luată sâmbătă seară de judecătorii Tribunalului Iași vine la 24 de ore de când profesorul de "Anatomie" a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul teritorial Iași, care l-au acuzat de luare de mită, tentativă de viol și șantaj.

Potrivit procurorilor, Dumitru Păduraru, coordonatorul disciplinei "Anatomie" de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași, în zilele de 15, 23 și 26 ianuarie 2015, a încercat să întrețină relații intime și, ulterior, relații de aceeași natură cu o frecvență săptămânală, în tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studentă la Facultatea de Farmacie.

Profesorul a amenințat-o că nu va putea promova altfel examenul la disciplina "Anatomie", pe care urma să-l susțină cu el, în calitate de profesor examinator, cel mai târziu în vara anului 2015, cu ocazia reexaminării, precum și i-a promis că, în calitate de membru al comisiei de admitere la Facultatea de Medicină Generală din cadrul UMF Iași, îi va facilita acesteia promovarea examenului de admitere în cadrul acestei facultăți.

În cele din urmă, tânăra a depus o sesizare la DNA.

"În ziua de 26 ianuarie, inculpatul Dumitru Păduraru a constrâns-o pe aceeași persoană vătămată, prin amenințarea explicită cu moartea, să nu spună nimănui despre cele întâmplate, în scopul obținerii unui folos nepatrimonial, constând în asigurarea confidențialității cu privire la faptele sale, astfel încât să evite tragerea sa la răspundere penală", se menționează într-un comunicat de presă al DNA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…