Iaşi: Prima demisie a unui consilier local după publicarea ordonanţei privind migraţia aleşilor

Iaşi: Prima demisie a unui consilier local după publicarea ordonanţei privind migraţia aleşilor

Consilierul local ieşean Anca Preda a anunţat, miercuri, că demisionează din PPDD şi va activa ca independent, reproşând apropierea PPDD Iaşi de grupul de interese al primarului PSD Gheorghe Nichita, aceasta fiind prima demisie a unui ales local din Iaşi, după publicarea OUG privind migraţia.

Iaşi: Prima demisie a unui consilier local după publicarea ordonanţei privind migraţia aleşilor (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Anca Preda , aleasă în 2012 consilier local pe listele PPDD, afirmă, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că PPDD s-a îndepărtat de electorat şi şi-a pierdut credibilitatea, iar în ultimul timp partidul lui Dan Diaconescu nu luptă împotriva puterii, ci încearcă să intre în graţiile acesteia.

Potrivit Ancăi Preda, PPDD ”nu doar că şi-a pierdut busola, ci a aruncat-o într-o prăpastie adâncă, de unde nimeni nu mai doreşte s-o recupereze”.

Totodată, ea reproşează conducerii ieşene a PPDD apropierea filialei locale de grupul de interese al primarului PSD Gheorghe Nichita .

”Această apropiere este frapantă. În tot acest proces de subordonare, care uneori a căpătat accente indecente, am devenit tot mai conştientă că un divorţ politic se impune din partea mea. Este cauza pentru care prefer să fac azi un pas lateral. Dorinţa mea este de a mă disocia de o grupare care preferă ambiguitatea în locul limpezimii”, mai susţine consilierul Anca Preda.

Ea a mai spus că pentru început va activa ca independent în Consiliul Local Iaşi, iar apoi va decide dacă se va înscrie în alt partid sau se va dedica exclusiv carierei sale de avocat.

Surse din PPDD Iaşi susţin că Anca Preda risca să fie exclusă din partid, întrucât în Consiliul Local ea a votat în câteva rânduri împotriva proiectelor PSD, deşi PPDD stabilise susţinerea iniţiativelor promovate de primarul Gheorghe Nichita. Prin demisia Ancăi Preda, PPDD rămâne cu doi consilieri locali la Iaşi.

OUG care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”