IDIOTUL de Cristinel Bîgiu a fost trimis în judecată

IDIOTUL de Cristinel Bîgiu a fost trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Cristinel Bîgiu, președintele suspendat al Consiliului Județean Buzău, acuzat de luare de mită, conflict de interese și tentativă de spălare a banilor.

Tot în stare de arest preventiv a fost deferit justiției și Florin Colgiu, administrator al SC Alexandra SRL, pentru complicitate la luare de mită și la tentativă de spălare a banilor.

De asemenea, a fost trimis în judecată Gabriela Bădică, director în cadrul Asociației pentru Dezvoltare, Inovație, Cultură și Antreprenoriat (ADICA) Călărași, pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, în perioada noiembrie 2013 — decembrie 2014, Cristinel Bîgiu a cerut, iar în 20 decembrie 2013, respectiv 6 decembrie 2014, a primit sumele de 45.000 lei, respectiv 50.000 lei, prin intermediari, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu în calitate de șef CJ Buzău, respectiv aprobarea atribuirii firmei ADICA, prin procedură directă, a două contracte, precum și aprobarea plăților aferente, după recepționarea lucrărilor.

Cele două contracte vizau elaborarea primelor două componente ale 'Strategiei de dezvoltare durabilă a județului Buzău 2014-2020', iar suma de 45.000 lei a fost dată ca mită de Gabriela Bădică, director ADICA Călărași.

"Sumele de 45.000 lei, respectiv 6.500 lei (o parte din cei 50.000 lei) au fost cerute și primite de Florin Colgiu, cunoscând că aceste sume proveneau din săvârșirea infracțiunii de luare de mită în legătură cu îndeplinirea, de către Bîgiu, a îndatoririlor de serviciu, în calitate de președinte CJ Buzău. În acest fel, Colgiu l-a sprijinit pe Bîgiu să primească și să valorifice sumele de bani obținute cu încălcarea legii. La 6 decembrie 2014, Bîgiu, sprijinit de Colgiu, a încercat să disimuleze o parte din suma primită cu titlu de mită, prin plata, în numele SC Sigma Montaj, dar în beneficiul său, a unei rate de leasing pentru un utilaj industrial pe care-l deținea în fapt", se spune în comunicat.

DNA precizează că, în perioada 20 noiembrie 2012-12 noiembrie 2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv președinte al CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, a semnat un număr de 12 (douăsprezece) contracte cu două firme, cu o valoare de peste 7 milioane de lei, în condițiile în care, începând cu iunie 2011, acesta beneficia, de la cele două firme, de suma de 1.034 euro, plus TVA, lunar, reprezentând contravaloarea chiriei unui utilaj industrial, pe care inculpatul îl deținea în fapt.

Pe parcursul desfășurării urmăririi penale, s-a dispus aplicarea sechestrului asigurător asupra sumei de 11.900 lei, ridicată de la Bîgiu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Călărași.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informatii și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...