IGPR: Descinderi la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

IGPR: Descinderi la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

Polițiștii pun în executare, duminică dimineață, 16 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani, informează un comunicat transmis AGERPRES de IGPR.

"În această dimineață, peste 200 de polițiști, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pun în executare 16 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani", precizează sursa citată.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Iași, Ilfov și Ialomița.

"Cele 16 mandate de aducere sunt emise de Tribunalul Călărași, pe numele unor persoane din municipiul București, din județele Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Iași. Persoanele depistate urmează a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale", se arată în comunicatul IGPR.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2010 — 2013, cele 16 persoane, în calitate de administratori și reprezentanți legali ai 15 societăți comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate.

Acestea sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziția de  materiale de construcții și servicii, în valoare totală de peste 2,5 milioane de euro. Prejudiciul cauzat prin evaziune fiscală este de 1 milion de euro, potrivit comunicatului IGPR.

Ulterior, prin intermediul societăților controlate, bănuiții ar fi efectuat mai multe operațiuni sau tranzacții financiare, urmărind spălarea sumelor de bani. Aceștia ar fi efectuat transferuri de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat banii prin conturile societăților, metodă prin care ar fi  fost ascunsă originea ilicită a fondurilor, cauzând un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații, se mai menționează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...