IGPR: Descinderi la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

IGPR: Descinderi la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

Polițiștii pun în executare, duminică dimineață, 16 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani, informează un comunicat transmis AGERPRES de IGPR.

"În această dimineață, peste 200 de polițiști, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pun în executare 16 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani", precizează sursa citată.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași. Participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Iași, Ilfov și Ialomița.

"Cele 16 mandate de aducere sunt emise de Tribunalul Călărași, pe numele unor persoane din municipiul București, din județele Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Iași. Persoanele depistate urmează a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale", se arată în comunicatul IGPR.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2010 — 2013, cele 16 persoane, în calitate de administratori și reprezentanți legali ai 15 societăți comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate.

Acestea sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziția de  materiale de construcții și servicii, în valoare totală de peste 2,5 milioane de euro. Prejudiciul cauzat prin evaziune fiscală este de 1 milion de euro, potrivit comunicatului IGPR.

Ulterior, prin intermediul societăților controlate, bănuiții ar fi efectuat mai multe operațiuni sau tranzacții financiare, urmărind spălarea sumelor de bani. Aceștia ar fi efectuat transferuri de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat banii prin conturile societăților, metodă prin care ar fi  fost ascunsă originea ilicită a fondurilor, cauzând un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații, se mai menționează în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!