IGPR: Percheziții la bănuiți de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul tranzacțiilor cu medicamente

IGPR: Percheziții la bănuiți de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul tranzacțiilor cu medicamente

Polițiștii efectuează joi 11 percheziții domiciliare în București și județul Ilfov pentru destructurarea unei rețele infracționale specializată în evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul tranzacțiilor cu medicamente, informează un comunicat de presă al IGPR. De asemenea, vor fi puse în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor bănuite.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2012, reprezentanții unei mari companii de distribuție de medicamente ar fi evidențiat operațiuni comerciale fictive în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

În circuitul infracțional ar fi implicate 7 societăți comerciale, atât din categoria firmelor fantomă, cât și beneficiare ale tranzacțiilor fictive evidențiate.

Prin intermediul firmelor ar fi fost transferate sume importante de bani (aproximativ 1.000.000 de euro) către persoanele vizate, banii astfel obținuți fiind reintroduși în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive.

Activitățile sunt desfășurate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice — Inspectoratul General al Poliției Române sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București, cu suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”