IGPR: Percheziții la Ploiești pentru destructurarea unei grupări specializate în șantaj și înșelăciuni

IGPR: Percheziții la Ploiești pentru destructurarea unei grupări specializate în șantaj și înșelăciuni

Polițiști din Prahova efectuează, miercuri, cinci percheziții la locuințele unor persoane bănuite de comiterea a 30 de infracțiuni de înșelăciune și șantaj, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 200.000 de lei, a informat IGPR.

"82 de polițiști din cadrul IPJ Prahova efectuează cinci percheziții domiciliare, pe raza municipiului Ploiești, la 12 persoane bănuite de înșelăciuni și șantaj. Cei în cauză sunt bănuiți că, începând cu ianuarie a.c., ar fi indus în eroare 30 de persoane, din țară și din străinătate. Telefonic ori prin intermediul unor anunțuri online, aceștia ar fi promis rezolvarea unor probleme personale și de sănătate, în schimbul unor sume de bani. Victimele care refuzau achitarea sumelor solicitate ar fi fost șantajate de cei în cauză, fiind amenințate că persoanele apropiate lor vor deceda sau vor avea de suferit", se arată într-un comunicat al IGPR transmis AGERPRES.

Polițiștii urmează să pună în aplicare 12 mandate de aducere. Persoanele în cauză vor fi conduse pentru audieri la sediul IPJ Prahova — Serviciul de Investigații Criminale. La activitate participă jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

3 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

4 Citiți ce va fi în Grecia!

5 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024