Ilie Ioniţă, un apropiat al clanului Cămătaru şi alte 13 persoane, reţinuţi pentru evaziune

Ilie Ioniţă, un apropiat al clanului Cămătaru şi alte 13 persoane, suspectaţi de evaziune de 2,6 milioane euro, după ce au construit 20 de blocuri în Capitală şi au vândut mai multe apartamente fără să plătească taxe şi impozite, au fost reţinuţi. Ei vor fi duşi cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Bucureşti.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că afacerea era coordonată de Ilie Ioniţă, un apropiat al clanului Cămătaru, care în trecut s-a ocupat de afaceri cu alcool.

Anchetatorii au stabilit că suspecţii au construit 20 de blocuri în cartierul Sălaj, din Sectorul 5 al Capitalei, după care au vândut mai multe apartamente fără să emită acte fiscale, prejudiciul fiind estimat la 2,6 milioane de euro. Banii obţinuţi din evaziune erau ulterior reinvestiţi în construirea de apartamente.

Anchetatorii au făcut joi percheziţii în acest caz şi au ridicat 21 de persoane, dintre care 15 sunt suspecţi şi şase au calitatea de martori. Cele 21 de persoane au fost audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Sector 5.

La percheziţii au participat peste 80 de poliţişti, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

4 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

5 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!