În ATENȚIA procurorilor DNA/Spitalul Universitar scoate la concurs 143 de posturi pentru asistenţi, moaşe sau brancardieri

În ATENȚIA procurorilor DNA/Spitalul Universitar scoate la concurs 143 de posturi pentru asistenţi, moaşe sau brancardieri

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) scoate la concurs 143 de posturi de asistenţi, brancardieri, infirmieri sau moaşe, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, managerul unităţii, Cătălin Cârstoiu. 

"Este un deficit mare, vom organiza probabil cel mai mare concurs din ultimii ani, de fapt primul, pentru că posturile au fost blocate aproape un deceniu. Avem nevoie de personal mediu sanitar pentru secţiile de Obstetrică ginecologie, Unitatea de Primiri Urgenţe, Anestezie Terapie Intensivă şi pentru noua clinică de excelenţă în chirurgia vasculară. Potrivit unui ordin al Ministrului Sănătăţii, concursurile vor fi organizate după ce a fost semnat contractul cu casa de asigurări de sănătate, în limita bugetului pentru anul în curs, dar pentru prima dată în acest an, fără avizul Ministerului Sănătăţii, ci al managerului", a spus Cătălin Cârstoiu.

Potrivit managerului, deficitul de cadre sanitare medii este mare, mai ales în contextul deschiderii unei clinci noi şi a blocului operator modern cu 11 săli care pot funcţiona simultan pentru toate specilităţile chirurgicale.

În spital sunt internaţi anual 65.000 de pacienţi, dintre care aproximativ 60 la sută necesită intervenţii chirurgicale. Spitalul Universitar va avea în total 19 săli de operaţie. În spital sunt în prezent 2.300 de angajaţi.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /