Inspecţia Judiciară verifică afirmaţii conform cărora Niţu şi soţia sa au pus presiune pe procurori, pentru Lukoil

Inspecţia Judiciară verifică afirmaţii conform cărora Niţu şi soţia sa au pus presiune pe procurori, pentru Lukoil

Inspecţia Judiciară va face verificări după ce a fost sesizată de CSM, joi, privind declaraţii potrivit cărora procurorul general Tiberiu Niţu şi soţia sa, magistrat la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, au pus presiune pe procurori pentru ridicarea parţială a sechestrului la rafinăria Petrotel.

Procurorul general Tiberiu Niţu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Astfel, Inspecţia Judiciară (IJ) urmează să stabilească dacă şi în ce măsură au fost afectate independenţa şi reputaţia în cazul lui Niţu şi al soţiei sale.

În cadrul şedinţei de joi a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Tiberiu Niţu a semnalat faptul că în în spaţiul public au apărut informaţii nereale despre faptul că el şi soţia lui, procuror în cadrul parchetului care instrumentează cazul Lukoil, ar fi influenţat ancheta de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care are în lucru acest dosar. Mai exact, s-a relatat că soţii Niţu ar fi pus presiune pe procurorii de caz, pentru a fi ridicat sechestrul pus pe rafinăria Petrotel Ploieşti.

"Eu nu mă plâng, pentru că nicio declaraţie a nimănui nu îmi poate afecta independenţa de magistrat. Acum au părut în ecuaţie şi despre soţia mea lucruri neadevărate. Soţia mea nu exercită o funcţie de conducere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, nu este procuror şef birou sau secţie, aşa cum s-a vehiculat în presă. Să faci asemenea afirmaţii, că procurorul general al României şi soţia mea supraveghem, conducem, coordonăm anchete în ţara asta? Păi ce afirmaţie mai gravă poate fi adusă unui procuror, unui magistrat?", a spus Niţu, în şedinţa de plen a CSM.

Concluziile inspectorilor judiciari urmează să fie prezentate plenului Consiliului în raportul referitor şi la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, ale premierului Victor Ponta şi ale senatorului Varujan Vosganian.

Conform unor afirmaţii relatate de presă, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, şi soţia acestuia, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au pus presiune pe procurori pentru ridicarea parţială a sechestrului la rafinăria Petrotel Ploieşti.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

2 Ceva mai penibil nu există...

3 Așa o fi?

4 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește

5 Cursă entuziasmantă la JO 2020! Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele în calificări și sun…