Inspecţia Judiciară verifică afirmaţii conform cărora Niţu şi soţia sa au pus presiune pe procurori, pentru Lukoil

Inspecţia Judiciară verifică afirmaţii conform cărora Niţu şi soţia sa au pus presiune pe procurori, pentru Lukoil

Inspecţia Judiciară va face verificări după ce a fost sesizată de CSM, joi, privind declaraţii potrivit cărora procurorul general Tiberiu Niţu şi soţia sa, magistrat la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, au pus presiune pe procurori pentru ridicarea parţială a sechestrului la rafinăria Petrotel.

Procurorul general Tiberiu Niţu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Astfel, Inspecţia Judiciară (IJ) urmează să stabilească dacă şi în ce măsură au fost afectate independenţa şi reputaţia în cazul lui Niţu şi al soţiei sale.

În cadrul şedinţei de joi a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Tiberiu Niţu a semnalat faptul că în în spaţiul public au apărut informaţii nereale despre faptul că el şi soţia lui, procuror în cadrul parchetului care instrumentează cazul Lukoil, ar fi influenţat ancheta de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care are în lucru acest dosar. Mai exact, s-a relatat că soţii Niţu ar fi pus presiune pe procurorii de caz, pentru a fi ridicat sechestrul pus pe rafinăria Petrotel Ploieşti.

"Eu nu mă plâng, pentru că nicio declaraţie a nimănui nu îmi poate afecta independenţa de magistrat. Acum au părut în ecuaţie şi despre soţia mea lucruri neadevărate. Soţia mea nu exercită o funcţie de conducere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, nu este procuror şef birou sau secţie, aşa cum s-a vehiculat în presă. Să faci asemenea afirmaţii, că procurorul general al României şi soţia mea supraveghem, conducem, coordonăm anchete în ţara asta? Păi ce afirmaţie mai gravă poate fi adusă unui procuror, unui magistrat?", a spus Niţu, în şedinţa de plen a CSM.

Concluziile inspectorilor judiciari urmează să fie prezentate plenului Consiliului în raportul referitor şi la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, ale premierului Victor Ponta şi ale senatorului Varujan Vosganian.

Conform unor afirmaţii relatate de presă, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, şi soţia acestuia, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au pus presiune pe procurori pentru ridicarea parţială a sechestrului la rafinăria Petrotel Ploieşti.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie