Instanța a înlăturat, într-un dosar penal, interdicția lui Nicușor Constantinescu de a-și exercita funcția de președinte CJ Constanța

Instanța a înlăturat, într-un dosar penal, interdicția lui Nicușor Constantinescu de a-și exercita funcția de președinte CJ Constanța

Judecătorii Curții de Apel Constanța au admis, vineri, contestația lui Nicușor Constantinescu împotriva măsurii controlului judiciar sub care acesta se află în dosarul privind finanțarea cluburilor sportive și au desființat în parte decizia judecătorilor Tribunalului, astfel încât acesta își poate exercita funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Constanța. Nicușor Constantinescu nu își poate însă exercita funcția pentru că interdicția respectivă este instituită și în dosarul Centrul Militar Zonal, ea urmând, conform avocaților, să fie contestată.

"Soluția pe scurt: În baza art. 425 ind.1 alin.(7) pct.2. lit.a) cod procedură penală, admite contestația, desființează în parte încheierea din 17.11.15 a Tribunalului Constanța și rejudecând: În baza art.215 alin.(9) cod procedură penală, înlătură interdicția exercitării funcției de Președinte al Consiliului Județean Constanța. Menține celelalte disp. ale încheierii în măsura în care nu contravin prezentei. În baza art.400 alin. ultim cod procedură penală, minuta s-a întocmit în 2 exemplare. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 20.11.15", potrivit minutei publicate pe site-ul Curții de Apel Constanța.

Pe lângă dosarul referitor la finanțarea cluburilor sportive, în care este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care abuz în serviciu și conflict de interese, Nicușor Constantinescu mai este judecat, la Constanța, în dosarul privind subfinanțarea Centrului Militar Zonal (CMZ), cât și în dosarul privind achiziționarea de CJ a elicopterului prăbușit în decembrie 2014 în Lacul Siutghiol, sub acuzația de abuz în serviciu.

În dosarul CMZ, Nicușor Constantinescu, a fost condamnat, la sfârșitul lunii trecute, de judecătorii Tribunalului Constanța, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată. Sentința a fost atacată cu apel.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…