Instanța a rămas în pronunțare în privința eliberării condiționate din penitenciar a lui George Becali

Instanța a rămas în pronunțare în privința eliberării condiționate din penitenciar a lui George Becali

Magistrații Judecătoriei Medgidia au rămas în pronunțare, după ce vineri au judecat cererea de eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă a omului de afaceri George Becali.

În cazul unei sentințe favorabile care nu va fi contestată de procurori, Becali va putea pleca acasă la începutul săptămânii viitoare.

"Dacă se admite cererea de eliberare condiționată și nu se formulează contestație din partea DNA, hotărârea rămâne definitivă și, după expirarea termenului prevăzut de lege de trei zile, va fi pus în libertate. Dacă se formulează contestație, în ipoteza admiterii cererii, atunci rămâne încarcerat până se va soluționa contestația. (...) Eu cred că se va admite cererea", a declarat avocatul lui George Becali la ieșirea din sala de judecată.

Potrivit acestuia, clientul său întrunește toate condițiile legale pentru a fi eliberat condiționat.

George Becali a scos în evidență, în fața judecătorilor, actele caritabile pe care le-a făcut în timpul în care s-a aflat în penitenciar.

Condamnat la închisoare în 2013, George Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă, fiind încarcerat în regim deschis.

Becali a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, după ce a primit trei ani de detenție în cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale, la care s-au adăugat alte șase luni după condamnarea în dosarul "Valiza". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria