Ioan Niculae poate fi eliberat condiționat; decizia nu e definitivă

Ioan Niculae poate fi eliberat condiționat; decizia nu e definitivă

Judecătoria Găești a decis, miercuri, că omul de afaceri Ioan Niculae, care execută din aprilie o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD", poate fi eliberat condiționat. Hotărârea nu este definitivă. Instanța a admis, astfel, propunerea de eliberare condiționată formulată de Comisia de eliberare condiționată din cadrul Penitenciarului Găești.

''Dispune liberarea condiționată a condamnatului Niculae Ioan de sub puterea mandatului nr. 1693/2015 emis de Judecătoria București Sector 1, în baza sentinței penale nr. 1043/2013, dacă nu este reținut sau arestat în alte cauze (...). În temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedură penală: Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința publică din data de 21.10.201'', se arată în decizia Judecătoriei Găești.

Tribunalul Dâmbovița a respins definitiv, pe 22 septembrie, cererea de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri Ioan Niculae, care execută în Penitenciarul Găești o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD".

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, pe 2 aprilie, la doi ani și șase luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front