Ioan Niculae poate fi eliberat condiționat; decizia nu e definitivă

Judecătoria Găești a decis, miercuri, că omul de afaceri Ioan Niculae, care execută din aprilie o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD", poate fi eliberat condiționat. Hotărârea nu este definitivă. Instanța a admis, astfel, propunerea de eliberare condiționată formulată de Comisia de eliberare condiționată din cadrul Penitenciarului Găești.

''Dispune liberarea condiționată a condamnatului Niculae Ioan de sub puterea mandatului nr. 1693/2015 emis de Judecătoria București Sector 1, în baza sentinței penale nr. 1043/2013, dacă nu este reținut sau arestat în alte cauze (...). În temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedură penală: Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința publică din data de 21.10.201'', se arată în decizia Judecătoriei Găești.

Tribunalul Dâmbovița a respins definitiv, pe 22 septembrie, cererea de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri Ioan Niculae, care execută în Penitenciarul Găești o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD".

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, pe 2 aprilie, la doi ani și șase luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

2 Imaginea care arată că ruşii sunt în stare de orice / Să credem în vaccinul lui Putin?

3 Pe „liberala” asta scrie mare Vosganian. Era crudă ca para-n pârg când „vulturul” armean a luat-o sub aripă...

4 Maria, fiica lui Vladimir Putin care a testat vaccinul anti-coronavirus

5 Control la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei după ce mascații trimiși să descindă la casa Duduienilor au…