IPJ Dâmbovița: Acțiune de verificare privind deținerea de arme și muniții

Polițiștii dâmbovițeni au organizat în ultimele zile o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale privind armele și munițiile și atrag atenția deținătorilor de arme asupra obligativității prelungirii permisului, înainte de expirarea acestuia. În cadrul acțiunii de verificare, polițiștii au găsit o armă neautorizată, iar doi bărbați au fost prinși la braconaj.

''Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat doi bărbați în timp ce desfășurau fără drept activități de vânătoare. Din cercetări a rezultat că unul dintre bănuiți ar fi vânat un iepure de câmp. Totodată, s-a stabilit că bărbatul în cauză nu este deținător legal de arme de vânătoare și muniții'', se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Dâmbovița remis duminică AGERPRES.

Polițiștii au procedat la indisponibilizarea armelor și muniției depistate asupra celor doi bărbați prinși la braconaj.

Totodată, în acțiunea de verificare derulată de IJP Dâmbovița, un bărbat a fost găsit cu o armă pentru care nu avea autorizație de deținere.

''Polițiștii au descoperit la domiciliul unui bărbat din Văcărești o armă neletală supusă autorizării. În urma verificărilor efectuate a reieșit că, deși valabilitatea permisului de port armă era expirată din luna septembrie a anului 2015, acesta nu a predat pistolul la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale. Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal (...), iar arma descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor'', precizează IJP Dâmbovița.

În comunicat se precizează că persoanele deținătoare legale de arme letale și neletale supuse autorizării au obligația de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Dâmbovița, în vederea prelungirii valabilității permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Potrivit normelor legale, permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 Cum îl descrie Sebastian Lăzăroiu pe președintele Iohannis: Discret, taciturn, a adus, împreună cu strada, un …

5 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!