IPJ Dâmbovița: Acțiune de verificare privind deținerea de arme și muniții

Polițiștii dâmbovițeni au organizat în ultimele zile o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale privind armele și munițiile și atrag atenția deținătorilor de arme asupra obligativității prelungirii permisului, înainte de expirarea acestuia. În cadrul acțiunii de verificare, polițiștii au găsit o armă neautorizată, iar doi bărbați au fost prinși la braconaj.

''Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat doi bărbați în timp ce desfășurau fără drept activități de vânătoare. Din cercetări a rezultat că unul dintre bănuiți ar fi vânat un iepure de câmp. Totodată, s-a stabilit că bărbatul în cauză nu este deținător legal de arme de vânătoare și muniții'', se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Dâmbovița remis duminică AGERPRES.

Polițiștii au procedat la indisponibilizarea armelor și muniției depistate asupra celor doi bărbați prinși la braconaj.

Totodată, în acțiunea de verificare derulată de IJP Dâmbovița, un bărbat a fost găsit cu o armă pentru care nu avea autorizație de deținere.

''Polițiștii au descoperit la domiciliul unui bărbat din Văcărești o armă neletală supusă autorizării. În urma verificărilor efectuate a reieșit că, deși valabilitatea permisului de port armă era expirată din luna septembrie a anului 2015, acesta nu a predat pistolul la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale. Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal (...), iar arma descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor'', precizează IJP Dâmbovița.

În comunicat se precizează că persoanele deținătoare legale de arme letale și neletale supuse autorizării au obligația de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Dâmbovița, în vederea prelungirii valabilității permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Potrivit normelor legale, permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară