ISU Sibiu: În urma cutremurului nu au fost semnalate victime sau pagube materiale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ''Cpt.Dumitru Croitoru'' Sibiu informează că, în urma cutremurului care a avut loc la ora 20,56, nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

* Cutremur de 4,2 grade pe scara Richter în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, la ora 20,56

Un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter a avut loc marți, la ora 20,56, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, județul Vâlcea, cu epicentrul la aproximativ 32 de Km de Cisnădie, fiind resimțit în județul Sibiu.

''În urma acestui cutremur, la dispeceratul Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'Cpt. Dumitru Croitoru' al județului Sibiu nu au fost semnalate victime sau pagube materiale'', se precizează într-un comunicat ISU Sibiu transmis AGERPRES.

Totodată, ISU Sibiu recomandă cetățenilor ca, în situații de urgență, să apeleze numărul unic 112.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs marți, la ora locală 20,56, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, județul Vâlcea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/.

Seismul a avut o intensitate epicentrală IV și s-a produs la o adâncime de numai doi kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Cisnădie (28 km), Sibiu (38 km), Râmnicu Vâlcea (43 km), Victoria (51 km) și Curtea de Argeș (55 km).

Tot marți, la ora 13,12, a mai avut loc un cutremur, dar în zona seismică Vrancea, județul Buzău, de mai mică intensitate, respectiv 2,8 grade pe scara Richter, și la o adâncime de 110 km.

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Cea mai mare importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

5 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită