Javra de la CNA, audiată timp de mai multe ore la DNA în urma unei plângeri depuse de deputatul Liliana Mincă

Javra de la CNA, audiată timp de mai multe ore la DNA în urma unei plângeri depuse de deputatul Liliana Mincă

Javra de la CNA  a părăsit sediul DNA după aproape trei ore, fără să dea declaraţii în faţa jurnaliştilor.

„Din momentul în care am ieşit de aici, singura persoană care vă interesează este purtătorul de cuvânt (al CNA - n.r.)", a spus Laura Georgescu.

Tot miercuri, la DNA au venit şi alţi membri ai CNA, citaţi în calitate de martori.

După preşedintele CNA, la DNA au venit Răsvan Popescu, Viorel Vasile Buda şi Christian Mititelu.

 Laura Georgescu a ajuns la sediul DNA în jurul orei 11.45, însă nu a dorit să facă declaraţii în faţa jurnaliştilor. 

Cu aproape o oră înainte, la DNA a venit şi Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, acesta spunând că a fost chemat de procurori în calitate de martor şi a adus mai multe documente.

Jucan a declarat, la intrarea în sediul institutului că CNA nu are voie să primească sponsorizări sau donaţii, iar dacă acestea au existat, au fost făcute în mod ilegal. 

El a precizat că speră ca aceste sponsorizări sau donaţii pentru CNA să nu se fi făcut. Totodată, Jucan a spus că speră ca niciun post de televiziune să nu fi fost favorizat de CNA.

Valentin Jucan a adăugat că dacă CNA doreşte să facă achiziţii, le poate face din bugetul propriu.

 Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus plângerea în această lună, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului.

 Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

 În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.

 Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), susţine că înregistrările care o incriminează nu sunt integrale. Realitatea TV a prezentat luni seară o înregistrare în care Laura Georgescu recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune, folosind un limbaj neadecvat în concordanţă cu funcţia pe care o deţine.


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Surpriza Rusiei? / „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare” / Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

3 Două chestii care încep să se cam vadă în spatele grevei profesorilor, care continuă

4 „Mr. Bean”, editorial surprinzător despre mașinile electrice

5 Foarte interesante amănunte...